skillzor Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 Witam. Zastanawiam się nad wyborem jakiegoś modelu gtx 1080 (oczywiście zaraz po tym jak ceny wrócą do "normy"). Kilka miesięcy temu widziałem, że mają wyjść odświeżone wersje 11Gbps ale cienko z wyborem (nie chce robić reklamy) na morelasach. I w zasadzie widzę tylko Gigabyte GeForce GTX 1080 AORUS Xtreme Edition Domyślam się, że jakiegoś wielkiego skoku wydajności między starszymi wersjami a tymi odświeżonymi nie ma, ale jak brać to chyba od razu lepsze?! Możecie polecić jaką wersje wybrać a może nawet jakiś konkretny sklep? Mój komp. Procesor Intel Core i7-5775C Gigabyte GeForce GTX 970 MSI Z97 GAMING 3 16 GB G.Skill TridentX Zasilacz be quiet! Pure Power L8 500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1080-gaming-x-8gb-gddr5x-256-bit-hdmi-3x-dp-dvi-d-gtx-1080-gaming-x-8g-977028/ slabo szukasz to raz a dwa ten twoj psu troche slabawy na 1080 raz nie najnowszy dwa nie najwyzsza liga wiec licz sie z +500 na psu w niedlugim czasie btw jak upylisz 970 to warto by dozbierac do 1080ti a tam to tylko strix ma w miare chlodzenie a i wtedy wymiana psu must have dobra 650 a najlepiej 750 evga g2/g3, seasonik prime gold, bq dark power twoj wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 Bzdury gadasz. Nawet NVidia zaleca 500 W dla GTX 1080. Nawet najmocniejszy EVGA GTX 1080 Classified Gaming bierze podczas ekstremalnego OC mniej niż 250 W. Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 @neoHannibal przeciez napisalem ze wymiana psu obowiazkowa przy 1080ti a nie zwyklej wiec gdzie problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skillzor Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1080-gaming-x-8gb-gddr5x-256-bit-hdmi-3x-dp-dvi-d-gtx-1080-gaming-x-8g-977028/ slabo szukasz to raz a dwa ten twoj psu troche slabawy na 1080 raz nie najnowszy dwa nie najwyzsza liga wiec licz sie z +500 na psu w niedlugim czasie btw jak upylisz 970 to warto by dozbierac do 1080ti a tam to tylko strix ma w miare chlodzenie a i wtedy wymiana psu must have dobra 650 a najlepiej 750 evga g2/g3, seasonik prime gold, bq dark power twoj wybor Wolałbym raczej najpierw kupić nową niż szukać kupca na 970 i później czekać na nową w sumie bez kompa. A X+ to najlepszy wybór? Wśród 1080? Generalnie jeden z powodów dla których nie chce 1080TI to właśnie wymiana zasilacza, bo dojdzie parę stówek do grafiki + nowy zasilacz to wyjdę pewnie jakiegoś klocka lub półtorej więcej niż na 1080 a to delikatnie mówiąc nie mój budżet w tej chwili. Edytowane 7 Lipca 2017 przez skillzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 zwykly x 1080 byl najcichszy w 1080ti skopali chlodzenie ale 1080 x+ ma jedynie szybsze pamieci wiec musieliby sie postarac zeby go schrzanic z tego co czytalem to temperatury x+ sa lepsze od x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 Zależy co rozumiesz przez najlepsza. Z tego co wiem to pod względem osiągów, OC i sekcji zasilania to chyba EVGA GeForce GTX 1080 CLASSIFIED GAMING jest najlepsza. Na niej był bity swego czasu (czerwiec 2016) rekord świata dla pojedynczego GPU. Udało mi się właśnie ją kupić w Czechach w cenie 2450 zł ale już podrożeli (ja zamawiałem jakieś 2 tyg. temu), była promocja a dodatkowo to chyba jeszcze było z dostawy przed tym jak ceny zaczęły wariować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skillzor Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) No to oczywiste, że przy wyborze karty chodzi mi o osiągi. Raczej nie mam w planach podkręcania. Więc chciałbym po prostu kupić najmocniejszą wersję gtxa 1080. Ok mówisz o tej wersji z 2016 roku a nie ma jakichś odświeżonych wersji z tego roku? Edytowane 7 Lipca 2017 przez skillzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skillzor Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 Up up up Zastanawiałem się nad Zotac extreme + tylko chciałem poczekać aż ceny spadną. Ale tak za 2600 mam nadzieję go dostać. Może jakieś promocje będą xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...