Skocz do zawartości
finalcell

Problem z grilami

Rekomendowane odpowiedzi

He pociołem już bude wentyle zamontowałem ale zobaczyłem że papuga sie nimi dziwnie interesuje i musze mieć wyłączone bo szkoda papugi i kompa bo zachlapie te grile co są np w 4maxie mają za durze przerwy i wkłada noge albo dziub co mam zrobić pończocha itp odpada czy poprostu obniczyć wentylatory względem ściany żeby nie mogła dziąbnąć ale nie chce mi sie tak kombinować i wygląd popsuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro jade zobaczyć a drapierzna jak diabli jedna falista i amazonka bardziej sie boje falistej niż amazonki :D bo ta jest spokojna bo falista jak komp leżał na biurko kable od zasilania przegryzała. Ale ta siatka napewno zmniejsyz przepływ mało ale zmniejszy tka mi sie wydaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi przysżło do głowy:

łądne to to nei będzie ale papuga nei wejdzie... weź do wentyla od zewnętrzen strony orzyczep kawałek rury ze 4cm i dopiero na to grila i nie w 4maxier bo tam drogo tylko w jakimś elektronicznym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe zwierzeta to maja w ogole narabane moj kot tez pchal nos w wentyle jak jeszcze shrouda nie mialem i lezaly poprostu na nagrzewnicy :) ale mial pecha akurat szly na 12V - jak go lopatki pieprznelly to od tamtej pory nie podchodzi mimo ze juz sa grille :D

a tak co do rozwiazania - ladne to moze tez nie bedzie - drut niezdzewny i dolutuj dodatkowe okregi do tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie moj kotek dzis chcial obejrzec wnetrze kompa (nie ma jednej

sciany) ale na szczescie nic sie nie stalo,odciagnalem ja reka od kompa

i na razie nie ma zadnych problemow ;)

update : popieram pomysl z metalowa siatka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos opisywal na jakims forze ze kociak mu sie odlal do kompa i sie chyba troche przypiekl razem z kompem :)

jejku... :twisted: :twisted: :twisted: ale kot caly pewnie bo przeciez one maja po 9 zyc :D ten pewnie juz ma tak z 2. :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

papgi w klatce nie zamkne bo ogłuchne i ogłupieje ale wpadłem na pomysły 2 :D

a) właśnie robie okręgi różnych wielkości i do nich przylutować pręcty jako stelaż chromem przejechać i śliczne

B) z 4maxa <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> grile z filtrem powinno pomuc

c) a siatki z włukna szklanego do steropianu zrobić

ale A bedzie chyba najładniejsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi