Skocz do zawartości
burro

Padly RAMY ??

Rekomendowane odpowiedzi

Nudzilo mi sie wiec postanwoel sobie troche o/c. Wchodze do biosuram asynchro 400 :twisted: Komp nie wstał :evil: :evil: :evil: :evil:

No to rese comsa..... wyjalem baterie na 20min.... wsadzam i nic :(

RAM chyba rip.... pytanie:

Czy to napewno RAMy padły ??

Czy bede jakies problemyz gwarancja ( z doswiadczenia )

Czy mozna sie jeszce to zalatwic bez jezdzenia do servisu (czt. samemu naprwic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, nie da się udowodnić że nie poszły się stosunkować same z siebie więc nie udowodnią że kręciłeś.

a spróbuj, zamiast wyciągać baterię, ustaw zworkę od clear-cmos w położenie 2-3 na kilka sekund i późniez tak jak była normalnie czyli 1-2. może wstanie bo wyciąganie baterii nie zawsze kasuje ustawienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....pamieci pojada sprawdzica...ale nie wim jeszce kiedy....ale chyba to nie plyta... TO NIE MOZE BYC MOBO :( :( :(

Na plytce swieci sie lampka do ram i kreci sie wiatrak na procq - wiec plya chyba jest cala..... bo z plyta bedzie jooz wiekszy problem przewiesc do sklepu.... a jak myslice jak zobcza padnieta ram to wymienia od reki ??

- u kumpla bylotak samo(tz nie krecil a ramy mu sie poszly na 2 dzien po zakupie kompa) tomu od reki na kingstony wymienili bez doplaty.... ale on mial kompa w pc projekcie a ja mam w resecie.... saphira i bez problemu wymienili moze z ramami tez nie zrobia problemu.... i hope :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ramami nie robia problemow. Za to z plyta moga kombinowac. Mi sie udalo bez problemu ja wymienic na nowsza serie bez doplaty. Raczej zasugerowal to producent. Jezeli chodzi o moja plyte to tez dawala znaki zycia. A mimo to kapota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale moja plyta jeszce piszczy tak jakby z rami tesknila... tz dlugie siagle piski.... piiiiiiiiiiiii...........piiiiiiiiiii..........piiiiiiiiiii

A co do zworek do czyszczenia cmosu toplytka ich ni ma. W instrukcjinapisali z trzeba wyja bateria na kilka sekund.... ja wyjalem na 20min to biost jest raczej reset... ale czy napewno... bo jak im tam zanioste kompa i zobacza co jest w biosie to nici z reklamacji :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja plytka ma funkcje resetu biosu tylko nigdy nie ma na nich zworek (o ile nie myle modelu)

Jezeli piszczy to oka. Wyjmij baterie i niech sobie tak polezy. Bo bez niej moze trzymac dlugo. Tez zaleznie od modelu i sztuki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi w istrukcji jast napisane ze aby resetnac bioska nalezy wyjac bateria na 5s..... innej info na ten temat nie znalazlem.. kots zna inny spasób resetubiosu na tej plytce ??.... i na ile wysaj beteryjke zby miec 100% pewnosc ze bios jest reset... A i w istrukcji pisaloze jak komp nie wstaja po 20s to sie cms automatycznie resetuje.... ale czekalem z 30s i nic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bateria wyleciala na cala noc i .... coms sie zresetowal.... ufff... teraz wszystko gra.... wiec chyba jest wszystko ok... tylko jaka jest inna metoda resetu cmosa... bo bateria na 5h wyciagac to nie zbyt szybki sposób :evil:

I czemu w instrukcji pisali ze wystarczy bareryjki wyjac na 5 s :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bateria wyleciala na cala noc i .... coms sie zresetowal.... ufff... teraz wszystko gra.... wiec chyba jest wszystko ok... tylko jaka jest inna metoda resetu cmosa... bo bateria na 5h wyciagac to nie zbyt szybki sposób :evil: 

I czemu w instrukcji pisali ze wystarczy bareryjki wyjac na 5 s :evil:  :evil:

to zaaaaajebiscie :D [; gdybym ja mial czekac na kazdy reset 5h :/ to juz by tej plytki u mnie niebylo :D

BTW rozumiem ze wczesniej bios resetowal sie w mniej niz 5h :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet w ECS mam zworkę do resetu, coś panowie z gigabyte w kulki sobie lecą, co za oszczędność :lol:

ale tak myślałem, że pamięci nie mogły paść. może w instrukcji się pomylili i zamiast 5h napisali 5s :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo z wyjmowaniem baterii to uz tak bywa - do tego sluzy zworek clear cmos :) i sprawa zaltwia sie w 15 minut - bateryjak to jakos tak ze wyciagasz -> odpalasz kompa bez baterykji -> wylaczasz -> wkladasz baeryjke i czasem tez masz resetniety bios :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...