Guldek Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 Nie dawno złożyłem komputer wart dużą sumę, dlaczego mając GeForce GTX 1050 Ti, intel Core i5 7500 CPU @ 3,40GHz, 16GB ramu, Windows 10 pro. Wiedźmin 3 działa tylko płynnie na minimalnych i rozdzielczości najmniejszej, gdy patrze na wydajność CPU może jakieś max 35% zajęte, a ramu 3%. GTA 5 normalnie na średnio/wysokich działa. Dlaczego tak się dzieje ?? Każdą odpowiedź uwzględnię. :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Masz beznadziejną kartę graficzną, swoją drogą za co ty zapłaciłeś 6k? Chyba nie za podzespoły które wymieniłeś? Edytowane 13 Lipca 2017 przez kelcior 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Mocne słowa na kogoś kto ma gtx760, ale mniejsza z tym. 6k to zapłaciłeś nie wiem za co, ale 1050ti bez problemu tą grę uciągnie. Trochę mało informacji podałeś jak ta gra Ci działa, bo równie dobrze możesz mieć ustawione hairworks na maxa. Pokaz przynajmniej screen z ustawieniami. Edytowane 13 Lipca 2017 przez Gemtin1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amozjebiusz_Dawidowski Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Nie dawno złożyłem komputer wart dużą sumę, dlaczego mając GeForce GTX 1050 Ti, intel Core i5 7500 CPU @ 3,40GHz, 16GB ramu, Windows 10 pro. Wiedźmin 3 działa tylko płynnie na minimalnych i rozdzielczości najmniejszej, gdy patrze na wydajność CPU może jakieś max 35% zajęte, a ramu 3%. GTA 5 normalnie na średnio/wysokich działa. Dlaczego tak się dzieje ?? Każdą odpowiedź uwzględnię. :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: Nawet 1050Ti powinien pociągnąć grę w detalach Średnich, rozdzielczości 1920x1080 w 50-60fps'ach. Jakim cudem ty zapłaciłeś 6000zł za i5-7500+1050Ti? Przecież to zestaw za jakieś 2500-2700zł (z systemem 3200zł MAX), więc albo kłamiesz albo ktoś cię oszukał na ponad trzy bańki xD. No nie wiem na co mi to wygląda. Może jakimś cudem karta graficzna jest źle podłączona i komputer korzysta z integry? Pobierz darmowy program CCleaner i sprawdź czy widnieje tam coś w stylu "Intel HD Graphics" czy faktyczne "Geforce GTX 1050Ti" - jakbyś miał problem ze znalezieniem to wygląda tak: https://image.prntscr.com/image/L5d7xw-kThOJSzwILIkDXQ.png Pobierz HWMonitor, włącz program żeby chodził w tle, odpal Wiedźmina pograj z 5 minut i wyłącz, wrzuć screenshota okna HWMonitor z temperaturami. Edytowane 31 Lipca 2017 przez Amozjebiusz_Dawidowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2017 W stacjonarkach nie ma chyba czegoś takiego jak Optimus, że system raz korzysta z integry, a raz z GeForca. Jak monitor podpięty jest do karty grafiki, to nie ma siły, żeby integra działała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 A jak masz ustawione wybór GPU w biosie? Może tam jest skopane? Zasilacz jaki masz? Karta jest dobrze osadzona w slocie? Ta karta powinna dawać okolice 60fps na med i powyżej 30 na wysokich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Coś ogranicza wydajność GPU. Albo sprawa programowa czyli sterowniki/bios lub sprzętowa. Mi to bardziej wygląda na programową. Sprawdź użycie GPU w Wiedźmin 3. Zainstaluj MSI Afterburner. Jeśli będzie niskie to jest coś nie tak. Jeśli wysokie to co innego ogranicza niż karta. Najprościej by było przeinstalować system. Do tego wgrać wszystkie Sterowniki do płyty głównej i karty graficznej najnowsze jakie są. Można też spróbować przełożyć kartę do innego slotu PCI-ex. Jak komp był składany w sklepie wraz z system to może lepiej złożyć reklamacje. Jak samemu był instalowany system to wtedy można samemu próbować. Jak nie znasz się za bardzo na komputerach to może jakiś znajomy sprawdzi co jest nie tak. Moze też jakaś wtyczka od zasilania na płycie nie jest podpięta. 6000 zł to chyba za monitor połowa z tego ? Podaj więcej szczegółów jaka płyta główna no i jaki zasilacz. Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akovalsky Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jak komp składany samemu to zawsze trochę droższy niż w sklepie. Wrzuć jakieś foto z testów wydajności :) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jak komp składany samemu to zawsze trochę droższy niż w sklepie. dawno czegos takiego nie czytałem :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Koszt komputera ktory posiadasz to nieco ponad 4tys zl , więc nie wiem za co ty dales 6tys. Chyba, że jakis lepszy monitor był w zestawie Nawet 1050Ti powinien pociągnąć grę w detalach Średnich, rozdzielczości 1920x1080 w 50-60fps'ach. Jakim cudem ty zapłaciłeś 6000zł za i5-7500+1050Ti? Przecież to zestaw za jakieś 2500-2700zł (z systemem 3200zł MAX), więc albo kłamiesz albo ktoś cię oszukał na ponad trzy bańki xD. No nie wiem na co mi to wygląda. Może jakimś cudem karta graficzna jest źle podłączona i komputer korzysta z integry? Pobierz darmowy program CCleaner i sprawdź czy widnieje tam coś w stylu "Intel HD Graphics" czy faktyczne "Geforce GTX 1050Ti" - jakbyś miał problem ze znalezieniem to wygląda tak: https://image.prntscr.com/image/L5d7xw-kThOJSzwILIkDXQ.png Pobierz HWMonitor, włącz program żeby chodził w tle, odpal Wiedźmina pograj z 5 minut i wyłącz, wrzuć screenshota okna HWMonitor z temperaturami. Złoz mi taki zestaw bez systemu na za 2700zł . Kupuje odrazu od ciebie!!!! czekam!!!!!!!!! Mówie serio!!! Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akovalsky Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) dawno czegos takiego nie czytałem :zonk: Jak kupujesz komponenty w różnych miejscach to wychodzi drożej niż jak z jednego źródła, nie wiem co w tym dziwnego dla Ciebie. W sklepie możesz sobie skonfigurować jakie chcesz bebechy i sprzedawca często sporo zejdzie z ceny (chociaż marże na hardwarze są raczej niskie w sklepach detalicznych). Wiadomo, że szukając okazji możesz złożyć dobry komputer, zwłaszcza jak wszystko będzie zajechane i pokupowane od ciułaczy z wolumena. Ja jednak wolę nowy sprzęt na gwarancji, który odbieram od ręki z 15-20% rabatu niż bujać się 2 miesiące i składać maszynę po śrubce. Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez akovalsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodolfo Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Przede wszystkim zdefiniuj, co to znaczy płynne działanie gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpikm Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Zobacz jeszcze jaki masz plan zasilania w systemie - ustaw zrownowazony. Sprawdz czy cos Ci go nie zmienia. Tak jak inni napisali przeinstaluj stery i co wazne zobacz z jakiej grafy korzysta gra przy wiesku. Mozna to tez zobaczyc w panelu nvidia - zarzadzanie ustawieniami - ustawienia programu. Wieska przechodzilem dawniej na i5 3570k i 770 gtx i smigal na wysokich az milo. Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez jpikm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...