BRKN Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Witam Ostatnio niefortunnie wylał mi się słodki napój na klawiaturę w laptopie ASUS x550c. Żeby klawisze się nie kleiły do spodu, odtłuściłem już klawiaturę alkoholem (perfumami), ale nie działa z jakiegoś powodu kilka klawiszy. Wie ktoś co zrobić, aby to naprawić? Edytowane 14 Lipca 2017 przez BRKN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2017 Kup w biedronce 250ml spirytusu rektyfikowanego, wylej to na jakąś płaską tackę, w której zmieści się klawiatura. Wsadź ją do tego na kilka minut, później po kilka razy naciśnij każdy klawisz (żeby zassać alkohol). Następnie klawiatura do pionu, ponownie naciskasz każdy klawisz kilka razy (żeby wypompować alkohol), ponownie zanurzasz w alkoholu i naciskasz (żeby znów zassać) i tak do skutku. Niestety cukry słabo rozpuszczają się w alkoholu, więc jeżeli to nie pomoże, można robić to samo w wodzie demineralizowanej, tylko później klawiaturę dobrze wysuszyć przed podłączeniem. Ale te klawiatury od 30zł można kupić, wiec nie wiem, czy warto czas tracić na voodoo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...