OrbitalButcher Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) Cześć, zastanawiam się co zrobić z moją skrzynką. I potrzebuję Twojej pomocy. Aktualnie zestaw składa się z : Intel Core i5-4670K 3.4GHz MSI Z87-G43 Balistix 3x4GB 1600 DDR3 Gigabyte GTX670 2GB OC SilentumPC Deus 600W Aktualnie w okolicach września będę miał możliwość wrzucić trochę w peceta. Myślałem tylko nad zakupem GPU (używany też wchodzi w grę, a takich może być wysyp). I również przeszła mi myśl aby kupić nowego procka, tylko teraz nie wiem jakiego. Czy Intel czy AMD powoduje nowe MOBO i RAM. Jaka jest Wasza opinia? Doradźcie mi proszę w którą stronę pójść! :) PS. Aktualnie nie odczuwam jakichś problemów z tym zestawem, czasami zbyt mała wydajność graficzna. Głównie pracuję na programach 3D, bądź silnikach gier. Chciałbym wspomnieć iż zestaw ten chodzi bez problemów od 2013 roku, najbardziej obawiałem się o zasilacz ale daje radę. PPS. Również chcę zakupić monitor, także stary będę dalej wykorzystywać. PPPS. Postarałbym się sam to zaplanować, ale od 2 lat nie śledzę niczego co dotyczy nowinek. Dziękuję bardzo za wszelką okazaną pomoc. Edytowane 16 Lipca 2017 przez OrbitalButcher Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 I5 4670K to dobry procek , zostaw go i kręć ile wlezie , ew. wymień na używane 4790. Więcej zyskasz na kupnie GPU . Nowe mobo pod Coffe Lake ( chipset 3xx ) pojawią się gdzieś we wrześniu choć nie wiadomo czy CL nie będzie czasem działać na chipsetach serii 100/200 tak jak Kaby Lake działa w 99% przypadków na chipsetach serii 100 . Na 90% nowe mb i nowy socket to dopiero 10 nm IceLake . AMD przez jakiś czas nie wyda nowych MB , AM4 i Ryzen dopiero co wyszło - może przy okazji premier procków Zen 2 coś sie pojawi ale nie wiadomo , może to być tylko zwykłe odświeżenie płyt . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 albo sprzedac calosc i kupic cala skrzýnke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 albo sprzedac calosc i kupic cala skrzýnke i niby co ma teraz kupić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrbitalButcher Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 Dzięki za odpowiedzi, szczególnie @reyden. Czyli tak jak myślałem. Zaczekam na tańsze GPU. A zmian całości jeszcze trochę może poczekać :) Chyba wszystko, można zamknąć. Dzięki za pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...