Skocz do zawartości
Krzysztof652

Dell Inspiron 7566

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , posiadam lapotpa firmy Dell Inspiron 7566 z dyskiem HDD 1TB i oryginalnym systemem 10 , dokupiłem do niego dysk SSD 256GB Samsung 850 EVO , dysk został włożony do laptopa , i tutaj potrzebował bym waszej pomocy,chciałbym zainstalować system nadysk SSD tylko jak to zrobić wiem że na laptopie jest partycja recouvery ale jak z niej skorzystać? Proszę o pomoc . Pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób po prostu klonowanie partycji z OS - albo z pomocą narzędzi dołoczonych do dysku albo za pomocą Acronis True Image lub Clonezilli .

Partycję recovery olej , możliwe że na SSD i tak nie będzie miejsca na nią .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To źle czytałem .

Jak oryginalny system jest w miarę dobrym stanie to na SSD nie będzie gorzej niż na HDD , chyba że coś podczas klonowania pójdzie nie tak ( kiedyś niektóre programy miały problem z parametrem aligment ale teraz jest OK ) .

Sam tak klonowałem system z HDD na SSD i był wyraźny skok wydajności , potem dopiero przyszła reinstalka OS tyle że tutaj powodem była zmiana wersji z 32-bit na X64 .

A jak nie chcesz robić klona to na czysto zainstaluj OS na SSD .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącze się pod temat. Bo chcę zrobić to samo tylko na laptopie samsunga. Jak po sklonowaniu wygląda sprawa z dyskiem na którym był wcześniej system? Bo ja chcę zachować oba dyski w lapku. Kiedyś robiłem klonowanie w stacjonarnym to do tej pory mam wybór obu systemów podczas startu kompa pomimo że tego starego systemu już tam nie ma.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System zainstalowałem z pendrive,a system pobrałem czysty ze strony Microsoftu. Aktywował się automatycznie po zalogowaniu.Sterowniki pobrałem i instalowałem ręcznie z pena . Wi Fi na sterowniku z Windows 10 restartowało TP-LINK W 8970.Po ręcznej zmianie sterownika i wyłączeniu tego automatycznie instalowanego, wi-fi działa normalnie. Dziękuję za podpowiedzi, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi