ppawlo Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Gdy probuję podłączyć się programem MYSQL-Front version 2.5 Wyskakuje mi taki komunikat " Lost connection to server during query " Mysql uruchamiam poleceniem: safe_mysqld & Mam zainstalowanego phpMyAdmina w wersji 2.5.1 i Mysql w wersji 3.23.57 i przez www wszystko mi działa !! Problem zaczyna się gdy próbuję połączyć się z innego komputera. Czy jesteście w stanie mi pomoc!! Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 A masz możliwość łączenia się z zewnątrz (nie masz blokowania portów, ogniościanki?)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 A moze port mysql'a jest dostepny tylko z samego serwera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 A co ja wyżej napisałem niby? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Chwila - wpisuję netstat -an i ............... tcp 0 0 0.0.0.0:3306 0.0.0.0:* LISTEN Nasłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e!! To cos innego, doczytałem gdzieś , że nnależy mysqld odpalić z pewnym parametrem czasowym który pozwoli na logowanie się z zewnątrz!! wiecie coś na ten temat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 zobacz sobie nmap <twój_host> najlepiej z zewnątrz. To, że słucha nie znaczy, że nie jest zablokowane np. firewallem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Nie mam firewall-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 A maskaradę lub inne ustrojstwa (np. związane z iptables)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 A co ja wyżej napisałem niby? ;]Ups.. ja zrozumialem, ze chodzi Ci o to, ze moze miec blokade portow od strony klienta (jak ma siec osiedlowa or sth to bardzo prawdopodobne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Nie mam żadnych blokad!! ale fornt łączy się z bazą, tylko odrazu go wyłącza!! - tak przynajmniej tłumaczę sobie ten komunikat!! Także coś nie tak z configuracją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 a jakims innym progsem do 'obslugi' mysql'a mozesz sie polaczyc? czy chocby mysql.exe z instalki mysql'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...