Skocz do zawartości
Mystique

Stworzyłem zestaw i mam obawy :D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,zbudowałem taki oto zestaw:

Płyta główna-Asus P7P55-m s1156

Procesor-Core i7 860

Ram-Goodram 8 GB ddr3 1600mhz

Dysk-WD 500 giga

Zasilacz-XFX Core TS 550W

Karta graficzna-VTX3D Radeon HD 6970 2GB

Obudowa-SilentiumPC Gladius M35W

I tutaj moje pytanie do jakiegoś speca od antyków :D Czy płyta główna i zasilacz poradzą sobie z tym setem,czy raczej będą jakieś trzaski? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile dałeś za poszczególne części i czy już masz całość czy nie ?

Bo S1156 i to w dodatku I7 to średnio sensowny pomysł to tego ta karta , lepiej by było brać coś z HD78xx / HD79xx czy GTX6xx , do tego kiepski producent karty .

Zasilacz sobie poradzi z tym zestawem , z płytą to nie wiem - jak ma wgrany odpowiedni bios i jest sprawna to też nie powinno być problemów .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile dałeś za poszczególne części i czy już masz całość czy nie ?

Bo S1156 i to w dodatku I7 to średnio sensowny pomysł to tego ta karta , lepiej by było brać coś z HD78xx / HD79xx czy GTX6xx , do tego kiepski producent karty .

Zasilacz sobie poradzi z tym zestawem , z płytą to nie wiem - jak ma wgrany odpowiedni bios i jest sprawna to też nie powinno być problemów .

Czekam tylko na kartę :) Za całość wyszło mi około 1300-1400.Wybrałem tą i7 bo zależało mi na większej ilości wątków,dziewczyna trochę grafik trochę fotograf więc w tej materii będzie lepszy niż pentium g4560 tak mi się zdaje :) Na kartę chciałem przeznaczyć do 350zł i ten radeon zdał mi się najsensowniejszy bo wydajnością jest podobny do 750ti z tego co widziałem,ale mogłem popełnić błędy bo też jestem trochę do tyłu z podzespołami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba było kupić jakiegoś xeona na sandy bridge pod s.1155 bo są tanie jak brud i GTX 760 z 4GB zamiast tego antycznego radeona z 2GB, chociaż to nie vram jest tu problemem, amd już dawno nie wspiera w sterownikach serii 6xxx.

Edytowane przez Novice
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba było kupić jakiegoś xeona na sandy bridge pod s.1155 bo są tanie jak brud i GTX 760 z 4GB zamiast tego antycznego radeona z 2GB, chociaż to nie vram jest tu problemem, amd już dawno nie wspiera w sterownikach serii 6xxx.

Procka z płytą nie będę już zmieniać,docelowo za jakieś 1.5 roku będę składać drugiego kompa z nowych już części :D Za to znalazłem na allegro Palita 670 JetStream 2GB za 410zł zdaje się być spoko jak za tą cenę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi