Mystique Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2017 Witam! Właśnie złożyłem komputer który reaguje na przycisk power(czytaj,diody świecą,wiatraczki chodzą,wszystko pracuje)lecz nie odpala się monitor.Miałem kiedyś podobny problem z inną płytą główną niestety nie doszedłem z nim do ładu.Moje podejrzenia to albo wadliwa płyta główna chociaż na allegro opisana była 100% sprawna,albo ram który ma wgniecenie na metalowym radiatorze ale przez to że jest przyklejony na termopady nie jestem w stanie stwierdzić czy wgniecenie uszkodziło kość.Tutaj moje pytanie,czy uszkodzony ram może powodować brak oznak życia monitora? Config to: Płyta główna-Asus P7P55-m s1156 Procesor-Core i7 860 Ram-Goodram 8 GB ddr3 1600mhz Dysk-WD 500 giga Zasilacz-XFX Core TS 550W Grafika-Palit GF 9800GT 512mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2017 Zasilanie podpięte do grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mystique Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2017 Zasilanie podpięte do grafy? Tak,w drugim starym kompie karta działa normalnie :) Nie wiem czy brak piknięcia po starcie i to że mostek cały czas jest zimny ma znaczenie i może sygnalizować że to jednak płyta jest walnięta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2017 4pin podpięte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mystique Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2017 4pin podpięte? Jasne :) Po tym co wyczytałem zamówiłem jakiegoś pentiuma za 7 złociszy do sprawdzenia.Szkoda że nie da się jednoznacznie wyeliminować płyty/procka bez potrzeby zmieniania podzespołów :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2017 Procki raczej nie padają. Powiedziałbym że 80% to płyta główna. A trochę sprzętu przewaliłem przez lata. Ale 7zł to nie majątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mystique Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2017 Procki raczej nie padają. Powiedziałbym że 80% to płyta główna. A trochę sprzętu przewaliłem przez lata. Ale 7zł to nie majątek. No właśnie tez czytałem historie jak w procku chłodzenie ktoś wyłączył a jego dzieciak grał i procesor przeżył więc też raczej stawiam na płytę. Z drugiej strony gościu ma tych płyt 80,kij wie czy każdą sprawdzał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 Sprawdź czy przypadkiem karta nie jest jakoś przekrzywiona i dobrze siedzi w slocie. Bywa, że obudowa jest lipnej jakości i po dokręceniu na stałe karty przy śledziach troszkę się odegnie i komp nie chce odpalić poprawnie. Można też dmuchnąć powietrzem w slot PCIE i przetrzeć styki izopropanolem lub innym alkoholem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...