coin777 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Hej Posiadam AMD ryzen 5 1600x, RAM G.SKILL F4-3200C16D-16GTZR, MSI Geforce 1080.Poszukuje do tego płyty głównej, fajnie by było jak by miała WIFI i jak bym mógł trochę podkręcić procka z tym ramem. Cena, nie wiem. Ważne żeby było dobre i nie za drogie, 500zł? Używam kompa do internetu jutuba i grania. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Do 500 zł masz kilka płyt do wyboru - MSI B350 Tomahawk , Asus Prime B350-Plus ew. Asrock AB350 Pro 4 . Powyżej 500 zł znajdziesz też 7 płyt na X370 ale mało opinii o nich , przynajniej na morele . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coin777 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Co myslicie o tej? ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Ogólnie płyta nawet OK , jak masz te 650+ zł to zainteresuj się Asus PRIME X370-PRO , nieco droższa ale bardzo popularna , masz nawet wątek na forum dot. tej płyty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coin777 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Jest taki problem że ona nie ma WIFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Koniecznie musi być WiFI wbudowane w płytę ? Nie lepiej dokupić Wifi na USB lub na PCI/PCI-E . W przypadku AM4 jest tylko 5 płyt z wbudowanym WiFi , najtańsza to koszt ponad 700 zł - ASRock Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac , płyta w formacie Mini-ITX , z płyt ATX najtańszy jest MSI X370 Gaming Pro Carbon AC tyle że to już koszt 850-900 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coin777 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Jednak ta którą podałem też nie ma wifi. ma jedynie dziury na antene WTF? W takim razie znalazłem inną z WIFI: ASRock X370 Killer SLI/ac będzie ok? W sumie moge dokupic wifi na pcie, jak ta płyta ASUS jest taka super. Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez coin777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Ona też chyba nie ma WiFi i musiałbyś dokupić https://www.morele.net/karta-sieciowa-intel-intel-dual-band-wlan-ac-8265-m-2-wifi-adapter-bulk-8265-ngwmg-1113214/ Obadaj telefonicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coin777 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) A co z pamięciami, czytałem ze na tym Asusie są jakieś problemy Wersja którą podałem z AC ma wi wi juz wbudowane i kosztuje ~600zł Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez coin777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Faktycznie , ten Asrock X370 SLI/AC ma WiFi , to bliżniak wcześniej wspomnainego X370 Gaming K4 , stoi o szczebel niżej niż X370 Taichi z którym też dzieli laminat . Z tego co widzę to są 2 wersje tej płyty - jedna bez karty Wifi a druga z kartą i antenami . Wersja bez karty Wifi kosztuje w morele ~660 zł , ceneo też pokazuje wersję bez Wifi ( bez dopisku AC ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trisska Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 A co z pamięciami, czytałem ze na tym Asusie są jakieś problemy Wersja którą podałem z AC ma wi wi juz wbudowane i kosztuje ~600zł Asus Prime B350-Plus będzie ok. Nie widziałam, żeby były jakieś problemy z pamięciami. Ostatnio najczęściej polecanym zestawem jest właśnie AMD ryzen 5 1600x + Asus Prime B350-Plus i ludzie są zadowoleni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...