DjTechnics Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Witam. Zastanawiam się nad zmianą monitora, główne zastosowanie to gry. To co mi się nie podoba to, że kolory są trochę wyblakle. Ciemne miejsca w grze przy niskim podświetleniu są mało czytelne, przy podkręceniu jasności czerń idzie w stronę swego odcieniu. Szukam więc monitora dzięki któremu lokacje w grach będą cieszyć oko. 27cali - budżet 3.5k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Przy takim budżecie można już sobie pozwolić na 27" 1440p z matrycą IPS 144 hz np. Asus MG279Q za ~2 470 zł lub Acer Predator XB271HUbmiprz za ~3200 zł . Dobre do grania , choć trzeba mieć mocny sprzęt aby je w 100% wykorzystać . Asus ma technologię FreeSync od AMD a Acer ma G-Sync NV . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTechnics Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Panowie czy przeskok jakościowy jest wart tej ceny, niby kosztuje siedem razy tyle? Z tego co czytałem na różnych forach matrycę Asus/Acer to loteria, żeby trafić w dobrą sztukę. Wybierając przykładowo monitor 144hz to czy w opcja będzie można zmienić odświeżenie na 60hz, w przyszłości wymienię kartę. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Przechodzisz z 24" FHD TN na 27" 1440p IPS , choć faktycznie z matrycami może być róznie , do tego masz 144+ hz odświeżanie , nie wiem jak jest na 100% ale powinno się dać ustawić ~60 hz . Dodatkowo twój monitor może być uszkodzony . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTechnics Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Przechodzisz z 24" FHD TN na 27" 1440p IPS , choć faktycznie z matrycami może być róznie , do tego masz 144+ hz odświeżanie , nie wiem jak jest na 100% ale powinno się dać ustawić ~60 hz . Dodatkowo twój monitor może być uszkodzony . Za taką kasę chciałabym mieć coś pewnego. Monitor jest ok, po prostu ten monitor tak ma, że kolory są jałowe, niby jak dam jasność na 75 to kolory są świetne, tylko ja przeważnie gram w niskim podświetleniu i to wszystko jest takie wyprane z kolorów, a lokacje ciemne, że słabo widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTechnics Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Podłaczylem na chwilę przez DVI, a miałem wcześniej na Hdmi i teraz mam piękny obraz, czerń jest mega czarna :-D Jakbym normalnie monitor wymienił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...