Skocz do zawartości
srekal34

Restarty kompa-nadal są.

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak. Pod dużym obciążeniem(gry) komp mi się resetuje lub wyłącza się gra. Proc ma 53 stopnie. Zmieniłem już zasilacz i RAM. Moimi podejrzanymi są teraz: HDD i Grafa. Jak w Windows XP sprawdzić dysk na obecność Bad Sectorów. Sprawdzałem juz partycje D i E(większość dysku), ale nie mogę sprawdzić C(w Partition Magic). Jak sprawdzić partycję systemową?? Czy istnieje progs, który poda mi temperautę grafy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkręć trochę procesor, napewno pomoże na te restarty.

ja ci to samo radze za mocno podkreciles proca, jak kiedys wykrecilem celerona 633@950 mialem takie same objawy, w windowsie bylo ok ale jak pogralem chwile to albo reset albo wychodzil do windy, jak zmienilem @790 to bylo wszystko ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nieprzesadzajmy 2600+ dla DLT3C to male pivo :wink:  Popracuj troche nad ta temperatura,fajnieby bylo gdybys mial w idle te 40'C - 43'C

ja nienapisalem ze przesadzil :D ale niech odkreci i zobaczy moze pomoze, jak tak to wtedy niech sie zastanowi co poprawic zeby wrocic do 2600+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

druga sprawa to taka,ze objawy takie jak wychodzenie na pulpit i restarty wskazuja ewidentnie na zbyt maly Vcore,ale to znowu podniesie i tak niezaciekawa temperature :?

proponuje zmienic chlodzenie CPU i zwiekszyc Vcore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niepodkręconym procku było to samo. A Vcore mogę podnieść spokojnie, mój wentyl nie podnosi temperatury prawie wogule(na 1700+ było w stresie max.51 stopni, a teraz jest max.54). Tyle że wątpię by coś to dało, skoro na 1700+ było to samo. Tak dla sportu poiem że Vcore teraz to 1.575(mało czy dużo??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niepodkręconym procku było to samo. A Vcore mogę podnieść spokojnie, mój wentyl nie podnosi temperatury prawie wogule(na 1700+ było w stresie max.51 stopni, a teraz jest max.54). Tyle że wątpię by coś to dało, skoro na 1700+ było to samo. Tak dla sportu poiem że Vcore teraz to 1.575(mało czy dużo??)

wszystko zalezy od procka ,dla niektorych wystarcza,a dla niektorych potrzebne bedzie 1.8V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Czyli muszę się z tym męczyć jeszcze 2 miechy, kiedy to w moim kompie zwiata Radeon 9700Pro built by Ati(nie mogę się już doczekać)

Podniosłem Vcore do max. co daje moja płyta, czyli 1,6. Teraz potestuję i zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...