pietro54 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Cześć, mam radeona 7950, podłączam go przez 15M kabel HDMI do TV, niestety pojawiają mi się "artefakty", czasami czarny nie jest czarny tylko zielony... Na krótkim kablu HDMI nie mam tego problemu. Podłączam inny komputer z intelowską katą graficzną pod kabel 15m i wszystko gra. Wskazanie jest raczej na "słabą" siłę sygnału wychodzącą z Radeona. Zmieniałem już sterowniki, do grafiki i nic to nie dało, grzebałem w ustawieniach radeona i nic nie znalazłem co mogło by wpłynąć na zmianę sytuacji. Macie może jakiś pomysł co jeszcze można zrobić? z góry dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Krótszy kabel nie wchodzi w grę? Pozostaje wzmacniacz HDMI. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Niestety krótszy/inny kabel nie wchodzi w grę ;/ Jakieś pomysł? Jakieś ustawienia? zmiana biosu karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Czary mary wiele nie dadzą. Możesz przelecieć wszystkie złącza hdmi w karcie i telewizorze. Któreś może się okazać bardziej skłonne do współpracy. Jeśli na tym nie masz zamiaru grać, spróbuj to ogarnąć na karcie intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 15-metrowy kabel HDMI to nigdy nie jest dobre rozwiązanie. Przy takich długościach już powinno się stosować wzmacniacze, lub kable hybrydowe (cyfrowo-optyczne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ok, nie ulega wątpliwości że 15m to sporo jak na hdmi, jednak karta nvidii radzi sobie z tym bez problemu. Radeon już nie bardzo. Właśnie chodzi o to żeby czasem w coś zagrać na dużym ekranie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...