Skocz do zawartości
NetManek

Intel Celeron TUALATIN 1,4 GHZ // wydajność ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim! Chciałbym się dowiedzieć o wydajności mojego procka. Jak oceniacie Intel Celeron Tualatin 1,4 GHZ. Wiem , że ta pozycja nie jest nowa, ale za to słyszałem że tego typu procki są stawiane na serwerach (w każdym razie były) i stostowane do laptopów. Chyba Intel zaprzestał produkcji tego procka, ale nadal można dostać je w niektórych sklepach [najczęsciej internetowych]. Dzięki z góry wszystkim forum-owiczom za informacje :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celeron 1 @ 1.33 nie jest na pewno duzo slabszy od XP1500+

obronca ucisnionych.....

.......procesorow intela i chipow graficznych nVidi :lol:

Co do procka to byl to najlepszy celek (chodzi o jadro i wydajnosc) i jedyny ktory sie dla intela udal. wydajnosc mial bardzo dobra jak na celka i zegar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys przeprowadzalismy fajne testy na d.pl

Tam dyskusja z forumowiczami zawsze byla na lepszym poziomie. Kazdy udowadnial w czym jego proc jest lepszy. Tutaj wystarczy powiedziec "Twoj proc smierdzi" lub "snij dalej". Pewnie srednia wieku byla nieco wyzej niz tutaj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po podkręceniu z 1 GB na 1.5 GB rzeczywiście jest szybszy od athlona 1700+ ale athlon tez kręci się i to nie gorzej.

i nie ma pewności, że wersja 1.4 GHz też podkręci się o 50% czyli na 2.1 GHz (wątpię). ale ogólnie przyznaję - proc fajny dla wprawnego użytkownika czyli podkręcacza.

i pozostaje kwestia zastosowań : tu akurat wygrał ale w innych dziedzinach athlon może mu ostro dwać po tyłku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojejku, bedziesz tak sie klocil o wyzszosc AXP nad biednym celkiem. Wiadomo, ze mozna podkrecic AXP i bedzie o wiele szybszy. W tym linku chodzi tylko o pokazanie mozliwosci tego kijowego procka jakim jest celek T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celeron 1 @ 1.33 nie jest na pewno duzo slabszy od XP1500+

obronca ucisnionych.....

.......procesorow intela i chipow graficznych nVidi :lol:

Co do procka to byl to najlepszy celek (chodzi o jadro i wydajnosc) i jedyny ktory sie dla intela udal. wydajnosc mial bardzo dobra jak na celka i zegar.

tu nie chodzi czy obroncu ucisnionych czy nie,ale o trzezwe myslenie.Tulipanki to naprawde sprytne bestyjki :wink: ,ale wychodzac z zalozenie ze jak celek to pewnie bedzie qupa to nigdy nie zauwazysz ze cT1.4GHz niewiele ustenuje Xp1500+ (1.33GHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom, oficjalnie przyznaję że ten celek to fajna maszynka dla podkręcaczy i całkiem wydajny sprzęcik, szczególnie przy 2 GHz :)

to wyszło na to, że do P4 intel też spowalniaczy napchał skoro celina tak dobrze wypada w porównaniu z nowszą generacją i to Pentium a nie celin. ojojojoj. intel sux.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celafony tulipanki sa spoko, ale reszta celafonow to chlam jakich malo,kila i mogila,wielgasna smierdzaca qupa z blaszanym beretem :wink:

a celina 333 i np. 533A nie byly dobrymi prockami :)

jak na ich czasy byly calkiem spoko i super sie krecily

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie dopiero celina na PIV są do bani. Chociaż i te się nieźle kręcą. Generalnie to prockom intela nie można z technicznego punktu nic zażucić tylko tak cena to jak dla mnie bariera nie przeskoczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie dopiero celina na PIV są do bani. Chociaż i te się nieźle kręcą. Generalnie to prockom intela nie można z technicznego punktu nic zażucić tylko tak cena to jak dla mnie bariera nie przeskoczenia.

Zgadzam się, tylko coniektórzy urzytkownicy tego forum są tak zaślepieni AMD że nie widzą nic poza prockami tej firmy.

Nie rozumiem ich przecież Proc to nie dziewczyna, chrzanić to co powiedzą inni byleby tobie procesor który masz wystarczał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem ich przecież Proc to nie dziewczyna, chrzanić to co powiedzą inni byleby tobie procesor który masz wystarczał.

Eeeeeeeeee.... Mnie na przykład wisi zupełnie co inni powiedzą o mojej dziewczynie, najważniejsze jest to co ja o niej myślę więc porównanie jakoś nie trafione :wink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeeeeeeee.... Mnie na przykład wisi zupełnie co inni powiedzą o mojej dziewczynie, najważniejsze jest to co ja o niej myślę więc porównanie jakoś nie trafione :wink: :lol:

Racja jedno z czym się moge zgodzić to z tym że za wali mnie jak ktoś źle mówie o Duronach/Celeronach. Natomiast jak ktoś źle mówi o mojej dziwczynie to ja wale w pysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja jedno z czym się moge zgodzić to z tym że za wali mnie jak ktoś źle mówie o Duronach/Celeronach. Natomiast jak ktoś źle mówi o mojej dziwczynie to ja wale w pysk.

Oj chodziło mi o to, że w żaden sposób to co inni mówię nie zmienia mojego stosunku do niej. A co do walenia w pysk, to ja osobiście wolę kopać 8) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...