Hyack Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Hej, przymierzam się do rozbudowy mojego PC'ta. Poniżej przedstawiam aktualne zestawienie podzespołów: Procesor Core i5 - 6600k, podkręcony do 4.4 GHzCooler Silentium PC Fortis 3Płyta główna Asrock Gaming K7 Z1702x 8GB RAM Corsair Vengeance LPX 3000 MHZGPU GTX 1070 Palit JetStreamZasilacz XFX TS 550W (P1-550S-XXB9)Obudowa ZALMAN Z3 Plus To co chciałem zmienić to przede wszystkim karta graficzną bądź procesor. Zestaw chciałbym przystosować do rozgrywki 1440p 144HZ, ze względu na posiadany monitor. Myślałem nad kupnem GTX'a 1080 TI, jednak zastanawiam się czy nie będzie to kolidowało z procesorem czy też zasilaczem. Budżet ustawmy jako "wolny", bez jakichkolwiek ograniczeń - chociaż wiadomo, nie chcę przestawiać się na nową platformę czy też zbudować potwora typu "4xGTX1080 TI SLI" - wszystko w granicach rozsądku. Za jakiekolwiek propozycję odnośnie tego co można zmienić w tym zestawieniu, byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zależy jaka gra , część lubi mocne procki ( I7 z HT ) a część zdecydowanie woli mocne grafy . I5@4,4 Ghz + GTX1070 to na razie dobry zestaw , może poczekaj do września i zobacz co pokaże Coffe Lake , 6 rdzeni w cenie I7 6700/7700 K będzie niezłą opcją , szkoda że prawdopodobnie będzie wymagał płyty z chipsetem 3xx choć to nie jest pewne w 100% . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyack Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zależy jaka gra , część lubi mocne procki ( I7 z HT ) a część zdecydowanie woli mocne grafy . I5@4,4 Ghz + GTX1070 to na razie dobry zestaw , może poczekaj do września i zobacz co pokaże Coffe Lake , 6 rdzeni w cenie I7 6700/7700 K będzie niezłą opcją , szkoda że prawdopodobnie będzie wymagał płyty z chipsetem 3xx choć to nie jest pewne w 100% . Niezbyt dobry przy takiej rozdzielczości, nie tyle co cierpi procesor a karta, która przy najwyższych ustawieniach i jakości WQHD już niestety nie wyrabia i się dusi. Na procesor zawsze mogę zaczekać, pytanie tylko czy warto brać teraz jakąkolwiek kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Niezbyt dobry przy takiej rozdzielczości, nie tyle co cierpi procesor a karta, która przy najwyższych ustawieniach i jakości WQHD już niestety nie wyrabia i się dusi. Na procesor zawsze mogę zaczekać, pytanie tylko czy warto brać teraz jakąkolwiek kartę. tak jak napisał reyden komp na tą chwilę dobry. Jeżeli grafa nie daje rady to poczekaj co pokaże Volta. Wtedy bierzesz Coffe Lake + Volta skoro budżet nie gra roli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...