xenionq Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Szukam ultrabooka do około 4000 PLN. Najbardziej zainteresowały mnie APPLE MacBook Air 13 MQD32ZE/A i ASUS ZenBook UX410UA-GV027T. Oba na i5, 8 GB RAM, dyski SSD. Różna w pojemności dysku - Apple ma 128 GB, a ASUS 256 GB. 128 GB bez problemu mi starczy - aktualnie tyle posiadam + dysk zewnetrzny i nie ma żadnego problemu. Którego lepiej wybrać? Laptop do normalnej pracy, nie będą montowane filmy ani grane w żadne gry. Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez xenionq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrcn92 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Z tego co wiem, Macbook Air ma procesor starszej generacji (chyba 5). Asus, który został podany przez FxJ, jest nowszy (7 gen). Kupiłem podobny model, ale z i7u. Moim zdaniem ma zbyt agresywny profil chłodzenia, przez co musiałem go zmienić (ciągle mi wył w spoczynku, teraz pracuje pasywnie). Spasowanie spodniej klapy aluminowej nie jest idealne (są małe szparki przy górnych krawędziach). Może jest to kwestia mojego egzemplarza. Dla porównania, w Macbooku Pro 13'3 (generacja wcześniejsza, nie najnowsza), wiatrak jest niesłyszalny, a spasowanie lepsze. Podejrzewam, że w Air będzie podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Ostatecznie kupiłem MacBooka Air - wyszedł mnie ok 3400 PLN. Zobaczymy czy przypadnie mi do gustu, a jak nie to wybiorę coś na Windowsie :) Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez xenionq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...