roman Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 albo kogoś kto ma dostęp do tych głośników żeby zrobić mały teścik :) Mam taki problem: przy zmniejszaniu głośności moim zdaniem zbyt "gwałtownie" następuje całkowite wyciszenie dźwięku. W moim odczuciu od 100% ładnie sobie ten dźwięk sukcesywnie schodzi z każdym "klikiem" gałki (bo to chyba nie jest klasyczny potencjometr bo nie ma wartości skrajnych, raczej jakiś enkoder) aż do, plus minus, 20% a potem, ciach, i cisza. Nie wiem czy się jasno wyraziłem ale chyba wiecie o co mi chodzi - zamiast ładnie liniowo ściszać w całym spektrum to w pewnym momencie odcina dźwięk. A ten poziom "o klik od ciszy" to całkiem głośny jest ;) Sprawdzałem też pilotem i jest to samo. I teraz nie wiem czy to wada mojego egzemplarza, czy "ten typ tak ma" czy wreszcie może po prostu tak ma być a ja jestem przyzwyczajony do normalnych głośników z potencjometrem i sobie ubzdurałem ;) Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 U mnie na najcichszym poziomie da się co prawda nawet zrozumieć słowa piosenki (będąc kilkanaście cm od głośników i przy całkowitej ciszy w pokoju), niemniej jednak jest już bardzo cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Wez pod uwage ze wzrost glosnosci o 3dB to jest glosniej o 100% od poprzedniej wartosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Wez pod uwage ze wzrost glosnosci o 3dB to jest glosniej o 100% od poprzedniej wartosci... A co to ma wspólnego z tematem? Jak dla mnie to coś z głośnikami jest nie tak. Borsuk napisał, że u niego takie objawy nie występują, a ja dla porównania mogę powiedzieć, że moje 1280DB, które mam w pracy, płynnie obniżają głośność aż do samego zera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 I teraz nie wiem czy to wada mojego egzemplarza, czy "ten typ tak ma" czy wreszcie może po prostu tak ma być a ja jestem przyzwyczajony do normalnych głośników z potencjometrem i sobie ubzdurałem ;) Z góry dzięki za pomoc! Wygląda, jakby źródło dawało za mało db na wyjściu - w sensie mniej, niż zakłada regulacja głośności edifierów. Do czego to masz podłączone? Dasz radę głośność źródła na wyjściu podnieść, np. podkręcając głośność w windowsie lub playerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2017 Mam podobnie na 1700. Gra, dosyć głośno, oczko niżej i cisza. Może TTTM...czyli ten typ tak ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...