Smokle Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam. Mam problem z podłączeniem monitora do płyty głównej, ponieważ obraz jest przekazywany z karty graficznej, a nie z płyty głównej, więc moje pytanie brzmi następująco: Jak zmienić wyjście obrazu z karty graficznej na płytę główną? Tak dla wyjaśnienia mam monitor z wejściem D-Sub, a na karcie graficznej takowego wejścia nie ma. Następnym pytaniem jest to czy jeśli zmienię wyjście obrazu z karty graficznej na płytę główną to wydajność zmaleje i obraz będzie szedł z integry czy z karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Jeśli monitor zostanie podłączony do płyty to będzie korzystał z itegry. Napisz jaki to model karty - może wystarczy przejściówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smokle Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Jeśli monitor zostanie podłączony do płyty to będzie korzystał z itegry. Napisz jaki to model karty - może wystarczy przejściówka. Zotac GTX1050 mini. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AiXen Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Powinien wystarczyć zwykły kabel z jednej strony zakończony DVI-D/HDMI a z drugiej D-SUB/VGA. Niestety jak korzysta się z takich przejściówek to zazwyczaj obraz nie jest tak dobry jak mógłby by być w rzeczywistości. Oczywiście wszystko też zależy od kabla, ale nie ma też chyba co przepłacać :). Może nawet wystarczyć taki adapter, https://goo.gl/H85Tfi ale niestety jakość też może być słaba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 1050 ma DVI-D czyli wyjście tylko cyfrowe - zwykły adapter (jak kolega wyżej pokazał) nie będzie działał. Potrzeba kabel aktywny - najtańsze są HDMI->D-Sub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eNeSik Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Masz dwa wyjscia - albo aktywna przejsciowka HDMI/DVI-D > D Sub - ale moze obnizyc jakosc obrazu Albo podlaczenie monitora pod integre (i ustawienie w BIOS/UEFI jaka włączoną ! ) a nastepnie wykorzystywanie jej do 2D Mozna wymusic w systemie aby aplikacje/gry byly renderowane na 1050 a nastepnie przekazywane na monitor za posrednictwem integry. To podobna zasada jak w laptopach. Jest karta zintegrowana, do pulpitu/2D oraz dedykowana do 3D Sam uzytkuje integre do swojej glownej karty i wiem, ze monitor na ktorym wyswietla sie gra a karta graficzna pod ktora jest monitor nie ma nic do rzeczy Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez eNeSik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...