stoleckijacek Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Dzień dobry Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Płyta Asus Z-97 Pro WiFi AC + i7 4790K + Ram DDR 3 2400 MHz + SSD Crucial MX300 + HDD 2 TB Seagate. Do tej pory obraz dysku SSD z systemem wykonywałem programem Acronis z poziomu bootowalnego pendrive. Wczoraj zakupiłem i zamontowałem dysk na złącze M.2 Samsung 960 Evo 250 GB. Postawiłem system i chciałem zrobić nowy obraz, jednak po załadowaniu się programu Acronis2015 w środowisku „DOS ?”, niestety nie jest on widoczny. Wszystkie wcześniejsze napędy SSD i HDD są widoczne, natomiast na M.2 - nie. Czy macie jakieś pomysły jak ten problem obejść, ewentualnie inny soft który pozwala wykonać pełny obraz systemu, by móc później go przywrócić. Dziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 A nie możesz tego Acronis2015 odpalić na Windows-ie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eNeSik Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 M.2 ale standard Sata czy PCI-e ? Jesli Sata, sprobuj z AHCI / non-AHCI Dodatkowo z tego, co wiem - dysk M.2 standardu SATA "zabiera" zwykle SATA III. Jesli masz na dysk M.2 i dysk np. wpiety w SATA III ktore jest wlasnie przypisywane dla M.2 - moze byc konflikt Sprawdz w specyfikacji plyty glownej. Powinno byc opisane ktore SATA III sa nieaktywne gdy uzywa sie dysku M.2 SATA III Jesli standard PCI-e - moze byc problem z nvdm w Acronisie. Defacto jest to na linuxie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoleckijacek Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Płyta ma złącze PCI Express 2.0, M.2 obsługuje transfer do 10 Gb/s, są trzy złącza SATA Expres które są współdzielone ze złączem M.2, jednak są one nieobsadzone. Ok, jeśli Acronis ma z tym problem, to jakim programem można sporządzać obrazy, który będzie sobie radził Nvdm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 AOMEI Backupper https://www.aomeitech.com/aomei-backupper.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Clonezilla i po problemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 win 7 ? czy 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 win 7 ? czy 10 25 sierpień 2017 - 09:07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...