rzezol Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Jak w temacie - szukam przede wszystkim cichego chłodzenia dla mojego Ryzena 5 1600 podkręconego do 3.8GHz. Stockowy Wraith Spire w spoczynku przy takim taktowaniu wydaje z siebie irytujące dźwięki, pod obciążeniem jest jeszcze gorzej. Wcześniej posiadałem i5 3570K podkręconego do 4.2GHz i do niego SilentiumPC Fortis HE1225 i byłem bardzo zadowolony zarówno z wydajności jak i jego cichej pracy, niestety nie ma do niego dostępnej przejściówki na AM4, bo to stara konstrukcja. W związku z tym pierwsze co mi przychodzi na myśl, by kupić do nowego Ryzena to SilentiumPC Fortis 3 HE1425 V2. Czy ktoś z was posiada taki zestaw i czy możecie go polecić? A może warto wybrać coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 https://www.silentiumpc.com/am4-upgrade-kit-dla-coolerow-silentiumpc/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzezol Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Yyy chyba nie spojrzałeś do jakich coolerów pasuje ten upgrade kit? Bo ja dobrze wiem, że coś takiego istnieje, ale tak jak pisałem wyżej - do mojego Fortisa HE1225 nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...