Jump to content
Sign in to follow this  
Duch^

gigabyte r9 280 trzęsie ekranem na 144hz film

Recommended Posts

 Mam problem z karta graficzną Gigabyte r9 280 jest na gwarancji podobno 3lata dali. Z wiatraków chłodzenia słychać od dłuższego czasu łożyska posypane podobno tak mają po czasie ale dobrze kręcą temperatury ok. Mam problem taki że kupiłem monitor 144hz i trzęsie obrazem gdy coś się dzieje na ekranie. Na 120hz rzadko kiedy to się dzieje. Monitor ustawiony na 1920x1080. Na poprzednim monitorze na 75hz chodziło jak trzeba.
Co zrobiłem:
wymieniłem ekran na kolejny nowy nie pomogło. 
wymieniłem przewód display port to mini display też nie pomogło.
zmieniłem port na drugi display port bo są 2x też nic.
zmniejszyłem overclocking do fabrycznych też to samo.
zmieniłem na inne sterowniki nic nie pomogło.
Bios zainstalowany najnowszy.
Karta kupiona ponad 2.5 roku temu reklamować?
Tak to wygląda z tym że trzęsie nawet bardziej ale kamera tego nie pokazuje : 

Edited by Duch^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czyli tak jak podejrzewałem karta nie wyrabia na 144hz więc reklamuję może się uda. 

Edited by Duch^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jakaś masakra karta dalej nie wróciła i podobno leży u nich tyle info z ich strony.  Nvidie  wracaja o wiele szybciej info od sprzedawcy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Karta wróciła przesmarowali chłodzenie, zerwali z nich naklejki.  Obraz na 144hz jak drgał tak drga.Teraz najlepsze po 1godzinie uzywania wiatrak znów rzezi jak by padło łożysko...... Gigabyte tanie mięso dla psów?

Edited by Duch^

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Karta wróciła przesmarowali chłodzenie, zerwali z nich naklejki.  Obraz na 144hz jak drgał tak drga.Teraz najlepsze po 1godzinie uzywania wiatrak znów rzezi jak by padło łożysko...... Gigabyte tanie mięso dla psów?

Tak, Gigabyte to gunwo, brat miał taką samą kartę, 2 miesiące po gwarancji zaczęła podobne rzeczy wyświetlać, jakieś randomowe bsody i poszła do kosza.

A twoja karta z tego co wyczytałem to ma ogólnie problemy z wyświetlaniem 144Hz, spróbuj z kablem DVI

Edited by Ohoho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.