Buziak Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Przegladam to forum, czytam opinie i niewiem na co sie zdecydowac :? Doradzano mi Solteka, jedni mowili zeby brac Abita albo Epoxa. Niechce wziac czegos co bedzie sie sypac, powinna to byc dobra i stabilna plyta. Czekam na opinie. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 a ja mam taka propozycje.....ZAMKNAC TEN TOPIC :!: :!: :!: ile mozna o tym samym nawijac :evil: :evil: :evil: reed wracaj :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Kurna ile można razy na to samo odpowiadać. W tygodniu jest conajmniej 5 podobnych pytań :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 spox chlopaki ja sie wypowiem bo w tym tygodniu malo mowielm o nf2 ;) ;) :lol: powiem tak mosisz sam podjac decyzje bo nigdy nie znajdziesz konkretnej odpowiedzi ten co jest zadowolony z epoxa, solteka, abita bedzie ja chwalil temu komu mobo sprawila problem bedzie ja ganil i proponowal inna alternatywe. Dla mnie najlepszym wyborem jest NF7-S ze wzgledu na duze wyposazenie mozliwosci plyty jak i mozliwosci o/c jednak porownywalnie cenowo to hmmm... cena chyba lekko za wysoka ;) Biorac pod uwage kryteria cena/jakosc spox wyborem jest rowniez 8rda+ z rev. NB C1 230 mhz sync gwarantowane ale z drugiej strony czemu nie mialby to byc soltek zobacz jakie fsb _Vip_ ciagnie na tymze solteku :twisted: wybor nalezy do ciebie :) pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 a ktoś ciągnie 225 MHz full stabilnie na ECS L7S7A2 więc maxymalnym FSB aż tak się nie kieruj. patrz na wyposażenie i kofliktowość płyty, osiągi bardzo porównywalne wśród tych 3 producentów. i weź pod uwagę warunki gwarancji i rozmieszczenie elementów na płycie - wygoda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 a ktoś ciągnie 225 MHz full stabilnie na ECS L7S7A2 więc maxymalnym FSB aż tak się nie kieruj. patrz na wyposażenie i kofliktowość płyty, osiągi bardzo porównywalne wśród tych 3 producentów. i weź pod uwagę warunki gwarancji i rozmieszczenie elementów na płycie - wygoda. to tez jest bardzo wazna podpowiedz Epox jest wybredny jesli chodzi o zasilki i pamieci rozmieszczenie gniazd na mobo to po prostu zenada poczawszy od wtyku zasilania a na gniazdach IDE skonczywszy. Ja musialem kupic tasmy 90ki bo kieszenie mam na samej gorze kompa i te krotsze nie wystarczaly pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 a moze chaintech 7NJS stabilny i niedrogi , a ile bajerów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 a moze chaintech 7NJS stabilny i niedrogi , a ile bajerów :) widze vespereq ze naprawde cie wzielo z tym chainatechem to OK powiedz no konkret co on ma takiego po kolei i ile kosztuje bo mnie sie juz nie chce szukac a ty jestes z nim na bierzaco pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ciezko mi to wszystko napisac a jest on opisany t testach benchmarka na dole strony po lewej jest taki dzial jak testy i ta msą plyty z nf2 pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ciezko mi to wszystko napisac a jest on opisany t testach benchmarka na dole strony po lewej jest taki dzial jak testy i ta msą plyty z nf2 pozdr no tak widzialem ten test tylko ze nie zwracasz uwagi na podstawowe rzeczy np.: na to ze abit ktory tam byl testowany top NF7 (bez S) a to jest wersja tylko z LANem i zwyklym dzwiekiem ALC650 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ciezko mi to wszystko napisac a jest on opisany t testach benchmarka na dole strony po lewej jest taki dzial jak testy i ta msą plyty z nf2 pozdr no tak widzialem ten test tylko ze nie zwracasz uwagi na podstawowe rzeczy np.: na to ze abit ktory tam byl testowany top NF7 (bez S) a to jest wersja tylko z LANem i zwyklym dzwiekiem ALC650 Ale dostajesz jeszcze bryloczek, który jest najważniejszy w tym wszystkim :lol: :lol: Abit ofkoz będzie chyba the best :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ja obecnie bede zmienial na RDA za 370zl za nowke blaszke z naklejka na pudelku FSB400 guaranted :) czyli musi to byc ten rev2.0 czy jak on tam, na mostkach A1 i C1. za te pieniadze to plya nie ma konkurencji wsrod nforce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ja obecnie bede zmienial na RDA za 370zl za nowke blaszke z naklejka na pudelku FSB400 guaranted :) czyli musi to byc ten rev2.0 czy jak on tam, na mostkach A1 i C1. za te pieniadze to plya nie ma konkurencji wsrod nforce. jasne ze ma konkurencje :!: Za taka kase mozna miec FRN2-L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ale solteki też raz idą FSB 240 a raz max 170 ... :( zależy jak się trafi. znowu epox, jak napisał Lagier, ma swoje problemy i często jest tak, że trzeba dobierać konkretne modele pamięci do niego !!! np w abicie nie słyszałem o takim czymś, moja ECS łyka też wszystko :D . no i kwestia umieszczenia złącza ATX i dysków ... lipa. rzeczywiście chaintech może być dobry ale najlepszy chyba ABIT, jak zawsze :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ale solteki też raz idą FSB 240 a raz max 170 ... :( zależy jak się trafi. znowu epox, jak napisał Lagier, ma swoje problemy i często jest tak, że trzeba dobierać konkretne modele pamięci do niego !!! np w abicie nie słyszałem o takim czymś, moja ECS łyka też wszystko :D . no i kwestia umieszczenia złącza ATX i dysków ... lipa. rzeczywiście chaintech może być dobry ale najlepszy chyba ABIT, jak zawsze :) . narazie byl tylko jeden post ze frn2-l nie chcial przekroczyc fsb185 ale moim zdanim to byla ewidentna wina skopanych pamieci. FSB240 na Solteku to nie jest taki ewenement :!: juz tylko na tym forum sa trzy osoby ktorym ten Soltek tak smiga (Xor,Spideroso i moja skromna osoba :wink: ) ,natomiast Vader dolecial do fsb236 ,ale chyba zrobil sobie wakacja bo cos go niewidac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 a teraz konkretna odpowiedz ;) biez abita, dobre wyposazenie (sata) dobra podkrecalnosc, zajebisty dzwiek - czego chciec wiecej :D ;) chociaz rowniedobrze mozesz wziaac epoxa tylko ze ten ma troche ubozsze wyposazenie :D [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ja obecnie bede zmienial na RDA za 370zl za nowke blaszke z naklejka na pudelku FSB400 guaranted :) czyli musi to byc ten rev2.0 czy jak on tam, na mostkach A1 i C1. za te pieniadze to plya nie ma konkurencji wsrod nforce. no nie koniecznie rev 2.0 bo rev 1.1 tez maja mostki C1 i tez fsb 400 guaranted. Jak ja bedziesz mial to daj znac czy to jest ten rev 2.0 bo ogolnie to poki co ciezko o niego a chetnie bym go lyknal :D pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaShi Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 hm, zalezy ile masz kasy. jezeli ok 550zl no to najlepszym wyborem bedzie Abit Nf7-S, natomiast jezeli ok 420 to Epox 8rda+. sam mam juz 3 epoxa 8rda+ i powiem ci ze plytka jest niezla, a i cene ma przystepna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 hm, zalezy ile masz kasy. jezeli ok 550zl no to najlepszym wyborem bedzie Abit Nf7-S, natomiast jezeli ok 420 to Epox 8rda+. sam mam juz 3 epoxa 8rda+ i powiem ci ze plytka jest niezla, a i cene ma przystepna. Epox jak i Soltek to bdb produkty w klasie cena/mozliwosci/wydajnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ja obecnie bede zmienial na RDA za 370zl za nowke blaszke z naklejka na pudelku FSB400 guaranted :) czyli musi to byc ten rev2.0 czy jak on tam, na mostkach A1 i C1. za te pieniadze to plya nie ma konkurencji wsrod nforce. no nie koniecznie rev 2.0 bo rev 1.1 tez maja mostki C1 i tez fsb 400 guaranted. Jak ja bedziesz mial to daj znac czy to jest ten rev 2.0 bo ogolnie to poki co ciezko o niego a chetnie bym go lyknal :D pozdro Lagier niestety to jest rev 1.1, ale tez jest OK :) Co do mowienia, ze Soltek jest w podobnej cenie to najtaniej go widzialem za ~400. A co sie tyczy zachwalania Abita (jak zwykle przez fanatycznego AMD) to powiem, ze jest za drogi jezeli chodzi o jego mozliwosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Moze ABIT jest stosunkowo drogi, ale dla mnie ABIT to ABIT :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 hm, zalezy ile masz kasy. jezeli ok 550zl no to najlepszym wyborem bedzie Abit Nf7-S, natomiast jezeli ok 420 to Epox 8rda+. sam mam juz 3 epoxa 8rda+ i powiem ci ze plytka jest niezla, a i cene ma przystepna. Epox jak i Soltek to bdb produkty w klasie cena/mozliwosci/wydajnosc Dokladnie. IMHO Soltek FRN2-L - abstraciach!ac od dyskutowania o wydajnosci itp. - ma jedna, bardzo istotna zalete - bezproblemowosc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...