MeHow Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Jak zablokowac upload w emule? moze to lamerskie pytanie :) i pewnie pojawia sie rotfle, ale coz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Nieladnie... Klasyczna pijawa z ciebie? Ciagniesz od innych a nie dasz od siebie? NetLimiter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Jak zablokowac upload w emule? moze to lamerskie pytanie :) i pewnie pojawia sie rotfle, ale coz :D lol, niema to jak być leecher'em co? A jakby tak wszyscy zablokowali up to od kogo bys niby ciągnął?... :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 nie da sie up zablokowac- jest wprost proprcjonalny do dl tzn. obnizajac up obniżasz jednoczesnie dl jest jeden mod pozwalajacy wyłaczyc up ninaruszajac dl ale nie powiem jaki bo nie ładnie byc pasozytem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 bartezjusz mylisz sie Chyba ze mowisz o emule, tam zmniejszajac upload, zmniejszasz download ( nie znam sie, nie uzywam osla). Ale mozna to zrobic oddzielnie, programem ktorym podalem wyzej. Jednak potepiam takie praktyki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 no dokładnie cały czas piszę o emule czy netlimiter pozwoli na to , nie wiem nie próbowałem go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ja wiem rozumiem was, ze to jest chamskie :) ale przy moim laczu 1mbit na gdzies 20 uzytkownikow nie chce innym scinac lacza :/ wiec jesli mozecie to pomozcie, bo szkoda mi kurde zeby innym sie strony nie otwieraly :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ja wiem rozumiem was, ze to jest chamskie :) ale przy moim laczu 1mbit na gdzies 20 uzytkownikow nie chce innym scinac lacza :/ wiec jesli mozecie to pomozcie, bo szkoda mi kurde zeby innym sie strony nie otwieraly :(Tia..... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 sorry brzoza, wiem ze brzmi to wyjatkowo banalnie, ale jak tylko sciagne voyagera to pokaze ci screena z emula, to padniesz :( stay tuned. chyba nie myslisz, ze bylbym takim chamem, zeby sciagac a innym nic nie udostepniac? problem w tym, ze ja mam transfer max 5KB jak na obrazku, a caly upload wynosi z 15KB :( wystarczyloby mi, gdyby sie udalo zrobic ratio 1:1. To by bylo fair IMHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 A co mają zrobić userzy chello/astercity, gdzie są limity 16GB miesięcznie, w co wchodzi upload i download? Proste, że download'u sobie nie obetną ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 A co mają zrobić userzy chello/astercity, gdzie są limity 16GB miesięcznie, w co wchodzi upload i download? Proste, że download'u sobie nie obetną ;)16gb na miesiac?? limitu???? up i dl??? o dzisas -to max konina, tyle to ja sciagam w 4 doby nie wiedziałem ze taka beznadzieja w chello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 no ok oto screen z mojego emule :/ popatrzcie na drobna roznice miedzy uploadem i downloadem :/ juz nie wspomne ze jestem za maskarada i nie moge w pelni wykorzystac dobrodziejstwa osiolka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 1. jakie masz łącze? 2.masz niskie id 3.trzeba muła dobrze skonfigurowac no i zapodac mu jakies mod-najlepiej lsd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 1. lacze to 1mbit radiowka na jakies na razie 18 osob :( 2. niskie id spowodowane jest maskarada - ale z tym walcze admin obiecal mi przekierowanie na jakis wysoki port 3. o jakie konfiguracje ci chodzi? Moze jakies porady (bo mula uzywam od 2 dni :lol: , skad sciagnac mod LSD i jakie sa jego zalety?) pozdrawiam MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 A co mają zrobić userzy chello/astercity, gdzie są limity 16GB miesięcznie, w co wchodzi upload i download? Proste, że download'u sobie nie obetną ;) W ACN niema limitów... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 1. lacze to 1mbit radiowka na jakies na razie 18 osob :( 2. niskie id spowodowane jest maskarada - ale z tym walcze admin obiecal mi przekierowanie na jakis wysoki port 3. o jakie konfiguracje ci chodzi? Moze jakies porady (bo mula uzywam od 2 dni :lol: , skad sciagnac mod LSD i jakie sa jego zalety?) pozdrawiam MeHow Ehh to Ty nawet go nie skonfigurtowałeś, tylko odrazu up chcesz blokowac... Polecam lektóre tego forum - donkey.outs.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ok przeczytam :) moze to rozwiaze pare moich problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 The requested URL could not be retrieved -------------------------------------------------------------------------------- While trying to retrieve the URL: http://www.donkey.outs.pl/ The following error was encountered: Unable to determine IP address from host name for www.donkey.outs.pl The dnsserver returned: Name Error: The domain name does not exist. This means that: The cache was not able to resolve the hostname presented in the URL. Check if the address is correct. Your cache administrator is webmaster. -------------------------------------------------------------------------------- Generated Sat, 16 Jul 1983 08:44:47 GMT by debian (Squid/2.4.STABLE6) tyle jest na tej stronie :lol: wiec moze jakies praktyczne rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Ahh fakt tamtym tylko userzy wejdą :P Wejdz przez ten - www.ed2k.z.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ok czytam, czytam, czytam... i widze, ze najwazniejsze zeby miec highID :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 wiesz ze za takie zaczy dostaje sie bana na serwery , zabija siec p2p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 tanaka :) mi nie chodzi nawet o calkowite zablkowanie uploadu, tylko o jakies ratio 1:1 . Popatrz na screena i stwierdz,czy to jest fair? Zabijam lacze innym :/ w sumie teraz bede mial highID patrz: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=464072#464072 i juz mnie wali to blokowanie uploadu, bo ja tez uczciwie bede ciagnal z sieci. Masz racje! Ograniczanie uploadu zabija p2p patrz: kazaa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 to ustaw sobie 12 na 4 i bedzie spoko ja tak mam . mod LSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 skad mozna sciagnac tego moda LSD? i co on daje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 na tym modzie najlepiej mi sie sciaga , nie rwie mi tak polaczenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 aha rozumiem :) teraz tylko trzeba go poszukac :/ ale zrobie to chyba jutro, bo juz mnie bierze sen :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 e mule tak ma ze musisz wiecej dac od siebie :) mam upload 45 kilo i leci tak non stop a download tylko w porywach powyzej tego mit high id : to wcale nie prawda ze trzeba je miec zeby dobrze sciagac aha jescze jedno mulek to nie jest sciadgacz dla ludzi z slabym laczem no i nie dla niecerpliwych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 MeHow - co ty masz za problem - jak ustawisz up na 10KB/s to już nie musisz zachowywać żadnych proporcji (3:1 obowiązuje do 10KB/s upload'u, ostatni mod Sivka-Athlazan ma nawet 4:1). Ustaw sobie 10 na up i 0 (czyli bez limitu) na dn i będzie ok. poza tym emule polega na systemie kredytów - poczekaj trochę - jak po-uploadujesz i Ci się nazbiera to i download ruszy. poczytaj sobie na alt.pl.edonkey2000 i na http://www.emule-project.net - tak też znajdziesz najnowsze mod'y (w dziale FORUM!) itp. Ja polecam Ci LSD10a (na 0.29c) - bardzo stabilne i ładnie ciągnie. A - i oczywiście dwie sprawy - jak instalujesz moda to tylko podmień plik .exe a reszte zostaw w spokoju i koniecznie włącz opcje w Bezpieczeństwo > Use secure identification - to Ci nikt hash'a nie ukradnie (znaczy się nie zabierze Ci kredytów) z serwerów polecam łączyć się z Razorback i ESEL - działają super (z tym, że ja mam HighID). pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 a co w eMule trzeba wpisać w linijce z "Port klienta" TCP ?????? UDP ?????? i co w "Możlwości" i "Limity" Pobieranie Pobieranie ?????? ?????? Wysyłanie Wysyłanie ????? ?????? żeby transfer się znacznie podniusł i z jakiego servera najlepiej ściągać poprzez strone ShareReactora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ok dzieki :) ja tez poczekam na odblokowanie portu... aha i radzicie mi wiecej udostepnic? czy wtedy tez download szybciej ruszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...