Forge Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 Witam. Zależy mi na jak najlepszym obrazie z konsoli PS4 Pro na telewizorze Sony Bravia KDL-37V5500. Telewizor ma zaktualizowane oprogramowanie. Jedyne tryby obrazu jakie posiada ten TV to standardowy, żywy i własny, niestety ten TV nie posiada trybu obrazu Gra. Więcej natomiast jest scen np. Kino, Sport. Ja wybrałem scenę Gra i to zablokowało mi w ustawieniach obrazu wybór trybu obrazu, redukcji zakłóceń, redukcji zakłóceń MPEG i zablokowało możliwość wyboru ustawienia nazwanego Tryb Filmu. Resztę ustawień mogę natomiast dalej zmieniać. I obecnie wygląda to tak: Wejście docelowe: HDMI 2 Tryb obrazu: Niedostępne przy wybranej scenie: Gra Podświetlenie: 5 (max to 10) Kontrast: 80 ( max to 100) Jasność: 50 ( max to 100) Nasycenie: 50 ( max to 100) Odcień: Niedostępne dla bieżącego sygnału Temperatura barw: Ciepłe 1 Ostrość: 2 ( max to 30) Redukcja zakłóceń: Niedostępne przy wybranej scenie: Gra Redukcja zakłóceń MPEG: Niedostępne przy wybranej scenie: Gra Tryb filmu: Niedostępne przy wybranej scenie: Gra Korekcja czerni: Mała Zaawansowane zwiększanie kontrastu: Małe Gamma: Standardowy Automatyczne ograniczanie światła: Wyłaczone Czystość bieli: Mała Żywy kolor: Minimalny Zakładka Balans bieli: Wzmocnienie R: 0 Wzmocnienie G: 0 Wzmocnienie B: 0 Przesunięcie R: 0 Przesunięcie G: 0 Przesunięcie B: 0 Takie mam ustawienia obrazu w tym telewizorze dla konsoli PS4 Pro. I teraz pytanie: co w tych ustawieniach zmienić aby uzyskać lepszą jakość obrazu z tej konsoli na tym TV? Ważny jest dla mnie niski input lag, ale też bardzo ważny jest ostry obraz i jak najlepsze kolory. Próbowałem wcześniej ustawić Nasycenie koloru i wszystkie polepszacze obrazu typu Żywy kolor na max albo na średnie, a potem ustawiłem wszystko tak jak tu przedstawiłem wyżej i obraz ma mniej nasycone i gorsze kolory. I co tu zmienić w tych ustawieniach aby uzyskać niski input lag i jak najlepsze kolory w obrazie z konsoli PS4 Pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 http://skalibrujtv.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...