GPDragon Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) Semka użytkownicy forum PurPc. Mam do was pytanie gdyż kupiłem jedną płytę główną do procesora Intel Pentium G3250 i gdy próbowałem go zamontować do socketu to nie chciał się zamknąć. Płyta miała socket 1150 i chipset H81. I proszę o pomoc gdyż nie wiem jaką płytę główną pod ten procesor kupić. Budżet: 200 zł Za pomoc z góry dziękuję :) Edytowane 9 Września 2017 przez GPDragon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 Procesor pasuje do gniazda tylko w jednej pozycji. Ramka musi się zamknąć na płasko bez użycia żadnej siły. Pewnie i tak już uszkodziłeś piny w gnieździe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPDragon Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 Ten procesor da się włożyć w jednej pozycji bo ma 2 wycięcia 1 po lewej i 1 po prawej i żadnych innych wcięć. Procesor niby wchodzi w gniazdo ale nie chcę zamykać go na siłę bo potrzeba za dużej siły według mnie. Możecie podać jakieś propozycje płyty do tego procesora ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 Jeśli na pewno siedzi dobrze, to do zamknięcia musisz użyć trochę siły. Na innych płytach będzie tak samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPDragon Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) Przy otwarciu ten drucik który blokuje ten cały metal na sockecie po zamknięciu nie powinien zaskakiwać przy otwarciu :( Edytowane 10 Września 2017 przez GPDragon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) P.S. Do zatrzaśnięcia dźwigienki trzeba użyć troszkę siły. Edytowane 10 Września 2017 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...