xequo Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 no wlasnie co myslicie o podswietlaniu budy halogenem :?: ja u siebie to zrobilem i wyglada nawet spox tyle ze ten halogen wydziela holernie duzo ciepla i nie wiem czy moja karta graficzna za neidlugo nie padnie, niekiedy np sieciuwka nie moze zalapac o co hodzi i mushe restarta robic. niestety nie mam zdjec w tej hwili moze za pare dni je wrzuce :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 radze zrezygnowac z halogenu - moja dobra rada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 popieram przedpiszce :) ... za duzo ciepelka.. arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Jak modować to modować - zrób do tego chłodzenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 dzieki za rade. wlasnie zauwazylem ze jak halogen wylacze to sieciuwka dziala bez problemu a z wlaczonym halogenem ma klopoty z fubkcjonowaniem :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Jak modować to modować - zrób do tego chłodzenie ;) no tylko jak tu ohłodzic halogen :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Oklep go radiatorami do okola :)oklep go radiatorami do okola i pare wiatrakow dmuchajacych na niego wyciagajacych powietrze itd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 To juz lepiej katody kuppic taniej i mniej roboty bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 thx werki... a tego halogena mam za darmo... byl przeznaczony do wyrzucenia i se go wzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Kwesia gustu - halogen to zwykłe białe świtało :( Ja tam jak zwykle proponuje uv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ten halogen jest w wystawy :mrgreen: i po bokach daje czerwone swiatło :twisted: no a z gróry fakt dajhe białe światło ale wsadze tam shybke zamalowana np na niebiesko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Po co szybka? Jak juz tak chcesz ten halogen to kup sobie niebieski ja mam takie u siebie w pokoju i ładnie podświetlają mi biurko na niebiesko!!! Cena takiego halogena jest w granicach 8 zł. i masz różne kolory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Po co szybka? Jak juz tak chcesz ten halogen to kup sobie niebieski ja mam takie u siebie w pokoju i ładnie podświetlają mi biurko na niebiesko!!! Cena takiego halogena jest w granicach 8 zł. i masz różne kolory... no ale tąszybkę jush mam wiec wiesh... względy oszczędnościowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 zaush viatrak z pshodu chalogiena. Tack, sheby wiau vprost na shwiatuo - i zdejmij z niego przednia szybke. Schlodzi go bardzo dobrze a przy tych obrotach wiatraka roznica w jasnosci bedzie stosunkowo niewielka... Inna sprawa ze sieciowka moze ci nie chodzic nie z powodu ciepla wydzielanego przez to cholerstwo ale przez klopoty z zasilaniem (halogeny sa kurewsko prądożerne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 a tak swoją drogą... HALOGEN W BUDZIE ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Kiedyś, jeszcze na sprzęcie p100 zapiołem do zasilacza halogen 100W, w tym momencie wszystko zwolniło, trochę sie wystraszyłem i na tym zakończyłem zabawy z halogenami (tak w zasadzie to było moje pierwsze doświadczenie modderskie, nieświadome :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ja na halogenie testowalem kiedys swoj zasilacz do kompa po naprawie ktory zaliczyl malego pada (czyt. zwarcie) w czasie modowania :D. fakt zarlo niezle i cieplo sie jakos zrobilo wiec ja bym tez odradzil. lepsza katoda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 zaush viatrak z pshodu chalogiena. Tack, sheby wiau vprost na shwiatuo - i zdejmij z niego przednia szybke. Schlodzi go bardzo dobrze a przy tych obrotach wiatraka roznica w jasnosci bedzie stosunkowo niewielka... Inna sprawa ze sieciowka moze ci nie chodzic nie z powodu ciepla wydzielanego przez to cholerstwo ale przez klopoty z zasilaniem (halogeny sa kurewsko prądożerne) Magya Jezeli nie bedziesz pisac w miare poprawnym jezyku polskim, Twoje posty przestana sie pojawiac na forum :x jakim ty jezykiem piszesz ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 muj halogen ma 35 wat... i nic na razie nie zwolnilo zarabalem prad flopowi :twisted: z flopa i tak nie krozystalem wiec na co on mi wogóle wyrabalem i podpialem halogen igłami do wtyczki dla flopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 flop akurat tak duzo pradu nie pobiera :D niom praktycznie z flopa juz nikt nie korzysta jedynie co moze kusic to zrobienie na nim kolejnej modyfikacji :twisted: . wlasciwie moglby to byc temat na nastepny topic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ten halogen idzie na 5volt i jak mu dalem 12v to jak popatrzylem na halogen to przez 10 minut dohodzilem do normalnego wzroku tak dawalo 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 a co ty świecisz na tą sieciówkę że tak fiksuje. skieruj światło w jakiś odblaaskowy materiał w budzie np. blachę ocynkowną (to już trzeba sobie załatwić) żąeby bezpośrenio nie świeciła na komponenty i powinno być lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 thx za odpowiedzi ale jush se zalatwilem katode za 40 zyta a halogenem przestalem sie bawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 no to spox ale próbować trzeba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 no to spox ale próbować trzeba :)masz racje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 dzięki za poparcie a pozatym ja też chciałem sobie walnąc jakąś lampkę do środka ale ostatecznie dałem diody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...