kryniu Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 potrzebuję porady,właściwie nie ja tylko mój koleś ma 500 no powiedzmy max 550 na płytę i proc pod amd off course nowe-zaproponujcie coś rozsądnego wiadomo że full wypas to nie będzie ale żeby śmigało w ostateczności proc-duron 1300-thx za porady(jeśli takowe będą) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 niech wzmie plyte np epox 8rda i durnia 1300 - jak dozbiera to proca zmieni na lepsiejszego - szkoda oszczedzac na plycie a procek latwiej wymienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Epox 8K9A i 1800+ DLT3C w sumie oklo 550 pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Athlon XP 1700+ DLT3C -249 zł ECS L7S7A2 239 zł lub Epox 8K9A za 309 zl ceny z tedsoftu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Płyta gł. EPoX 8RDA - 375,00zł Procesor AMD Duron 1300 - 166,00zł + koszty wysyłki: 12,00zł -------------------------------------------------------------------------------- Razem: 553,00zł Ceny z www.tedsoft.pl Możesz ponegocjować żeby spuścili Ci do 550 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 No właśnie, albo ten ECSik :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 fic au13 -350 zł i athlon 1700+/ew.1800+ -ok220-240 zł i kumpel ma spoko sprzet :D jak trafi na proca z dobrej serii to jeszcze na tej plycie mozna niezle pokrecic :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Płyta gł. EPoX 8RDA - 375,00zł Procesor AMD Duron 1300 - 166,00zł + koszty wysyłki: 12,00zł -------------------------------------------------------------------------------- Razem: 553,00zł Ceny z www.tedsoft.pl Możesz ponegocjować żeby spuścili Ci do 550 :P hehe widze ze myslimy bardzo podobnie :) szkoda brac starsza czy gorsza plyte a potem dumac jak wymienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 plyta główna-FIC AU13 -350zł procesor-athlon 1700+/ew.1800+ -220-240 zł i kumpel ma spoczko sprzet.kup tez proca z dobrej serii i mozesz nawet niezle podkrecic go na tej plycie. :D :twisted: :D pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 a moim zdanie lepiej wziosc dobra plyte na nF2 i do tego jakiegos durona.Za jakis czas jak bedzie kasiora to kupisz sobie jakiegos wypasionego Bartona i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Płyta gł. EPoX 8RDA - 375,00zł Procesor AMD Duron 1300 - 166,00zł + koszty wysyłki: 12,00zł -------------------------------------------------------------------------------- Razem: 553,00zł Ceny z www.tedsoft.pl Możesz ponegocjować żeby spuścili Ci do 550 :P hehe widze ze myslimy bardzo podobnie :) szkoda brac starsza czy gorsza plyte a potem dumac jak wymienic no wiesz mysle ze IMHO KT400 i pogoniony 1800+ bedzie o wiele wydajniejszym rozwiazaniem niz D1300 tymbardziej ze zaczyna sie wysyp mobos na KT600 wiec jakby co to w przyszlosci mozna zmienic (nf2 napewno pojdzie w dol) tak samo jak proca fakt faktem jednak ze proca latwiej sprzedac chcociaz w sumie z durniem chyba tez sie by troche meczyl. Tak czy siak wasze rozwiazanie to tez siakas alternatywa. Zapomnialem o tym ECSie L7S7A2 tez jest bardzo spox albo o FICu na NF2 rowniez mobo godne polecenia i to za niewielkie pieniadze to juz to rozwiazanie moim zdaniem byloby lepsze niz 8rda i D1300 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 maja teraz chlppaki ciezki orzech do gryzienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 a co powiecie Panowie na solteka na kt 400? warto? bo widzę że 3/4 to zwolennicy epoxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 a co powiecie Panowie na solteka na kt 400? warto? bo widzę że 3/4 to zwolennicy epoxa nie jezeli soltek to tylko na nf2 ten na kt400 nie zrobil specjalnej furory i raczej nalezy do typowych sredniakow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 a co powiecie Panowie na solteka na kt 400? warto? bo widzę że 3/4 to zwolennicy epoxa nie jezeli soltek to tylko na nf2 ten na kt400 nie zrobil specjalnej furory i raczej nalezy do typowych sredniakow dokladnie ,ale czasami wsrod tych sredniakow byly i perelki.....hmmm...chyba ktos na forum mial kiedys DRV5 z fsb190...ciekawe kto to byl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 vip a co proponujesz pod hasłem "dobra płyta na nF2"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 vip a co proponujesz pod hasłem "dobra płyta na nF2"? no a co ja moge proponowac :wink: ..... oczywiscie ze Solteka FRN2-L za ok. 380zl ,zreszta patrz podpis :arrow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ehe zdziwilbym sie gdyby VIP proponowal cos innego - chociaz byl juz taki post - jak dotad widialem jeden taki post :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ehe zdziwilbym sie gdyby VIP proponowal cos innego - chociaz byl juz taki post - jak dotad widialem jeden taki post :D hehe,ale tam chodzilo o dzwiek na plycie i polecilem tego abit'a tylko ze wzgledu na SS :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 wiem wiem - ale fakt faktem :) trzymasz poziom - ja sie upieram przy epoxie 8rda (ale nie az tak mocno bo jak ktos nie ma juz liva to warto szukac czegos z dzwiekiem np (+)) i dyskach WD :) kazdy ma swoje zboczenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 wiem wiem - ale fakt faktem :) trzymasz poziom - ja sie upieram przy epoxie 8rda (ale nie az tak mocno bo jak ktos nie ma juz liva to warto szukac czegos z dzwiekiem np (+)) i dyskach WD :) kazdy ma swoje zboczenia :) no jasne ,ze kazdy ma wlasne zdanie i bardzo dobrze i wlasni po to jest to forum ,zeby sie dzielic wiedza,a nie zeby wmawiac drugiej osobie ze moja racja jest najmojsza :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 hehe moj matematyk mal takie powiedzenie: "dyskusja jest wtedy gdy ktos przychodzi do mnie ze swoimi opiniami a wychodzi z moimi" :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Ja tam jestem bezkompromisowy. Ale zależy do czego (czy ważnejsza jest wydajność, stabilność, czy dodatki) i co jeszcze będzie do tego zestawu. Ja wybrałem A7N8X deluxe, bo i tak potrzbowałem dobrego dźwięku, 2 sieci i kilku drobiazgów. Doszedłem do wniosku, że MB jest dodawane do tego gratis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Ja tam jestem bezkompromisowy. Ale zależy do czego (czy ważnejsza jest wydajność, stabilność, czy dodatki) i co jeszcze będzie do tego zestawu. Ja wybrałem A7N8X deluxe, bo i tak potrzbowałem dobrego dźwięku, 2 sieci i kilku drobiazgów. Doszedłem do wniosku, że MB jest dodawane do tego gratis. kiedy ja kupowalem mobo na nf2 o asusa bylo troszke ciezej niz o epoxa na poczatku mialem wlasnie brac A7N8X ale niestety pierwsze wersje tej mobo nie byly dobre plyty czesto padaly przy fsb 200 mhz a nawet i nizszym czasem byl problem wyjsc poza granice 166mhz nonameowe zasilki czesto powodowaly palenie sie tych mobos (ten defekt o ile mi wiadomo pozniej poprawiono) czesto zaraz przy pierwszym poscie, liczne problemy z kartami agp x8 vcore do 1.85v, zle doswiadczenia z A7V8X no i cena w porownaniu do Epoxa (chociaz to mniej) dyskfalifikowaly asusa na starcie. Dlatego zdecydowalem sie na epoxa fakt faktem ze dodatkow to u niego za duzo nie bylo :) ale coz mnie na tym az tak nie zalezalo a to na czym mi zalezalo to good mozliwosci o/c i stabilnosc no i na tym sie nie zawiodlem szkoda tylko ze wtedy ciezko bylo o wersje z + (tak samo jak o wersje deluxe od asusa) takowe dostepne byly tylko w necie a mnie zalezalo zeby jakby co to "serwis" miec pod nosem no i mialem jeszcze mala znizke :). Tak czy siak asusa nie kupilbym nawet na dzien dzisiejszy czekam co bedzie z KT600 moze ASUS znow pokaze na co go stac bo w ostatnim czasie cos znizyl loty ale i tak nie predko przesiade sie na VIA pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ja bym wzial gigabyte ga-7vax-a na http://www.komputronik.pl za 373zyta za wersje bulk... ma agp8x, obsluguje ddr400 nie wiem czy sie przyda wedlug mnie 333 starcza dla athlona, lan,dzwiekuwka, usb 2,dual bios'a,mozliwosc regulacji mnoznika/fsb/napiecia z poziomu biosa... i do tego jakis duron 1300mhz 174zyta.. 547zyta i zostaje 3 zyta na browara :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 dzięki wszystkim za rady i wskazówki-wybór trudny nie powiem jak to w polsce gdzie dwóch tam trzy poglądy ale chyba będzie jednak ten epox 8 rda i bidny duronik na początek a potem się weżmie jakiegoś 1700 z dobrego miotu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 heh na razie nasi gora :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 no spoko, ale spytaj kolege czy NA PEWNO bedzie mial kase za na nowego proca... Bo jak znam zycie, to okaze sie ze kasy nie ma, bo poszla na cos innego i gosciu zostanie na super plytce (ktora niebawem nie bedzie juz tak super) i totalnie beznadziejnym duronie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 dzięki wszystkim za rady i wskazówki-wybór trudny nie powiem jak to w polsce gdzie dwóch tam trzy poglądy ale chyba będzie jednak ten epox 8 rda i bidny duronik na początek a potem się weżmie jakiegoś 1700 z dobrego miotu :lol: potem juz nie bedzie 1700+ z dobrego miotu bo juz ich prawktycznie nie ma modl sie zeby tylko 1800+ byly :) :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 wiem,wiem że już nie będzie (praktycznie już są na wykończeniu ale np. tedsoft i komputronik cały czas ma)ale może coś z drugiej ręki się trafi,ale to już nie mój problem ja chciałem info i dostałem a dalej to niech on się martwi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...