Skocz do zawartości
yotomeczek

Ma ktoś Radeona 8500 LE Herculesa ??

Rekomendowane odpowiedzi

Karta Hercules 3D Prophet FDX 8500 LE

Potrzebuję wartości następujących elementów:

1. C817 (prawy dolny róg chipsetu)

2. R498 (okolice lewego górnego rogu chipsetu)

Nie mam tych elementów na płytce i prawdopodobnie pożegnałem się z nimi podczas walki z radiatorem (odklejanie)

Karta działa z tym że widać że wyświetla tekst ale robią się takie krzaki że nic nic odczytać nie sposób :(

Na oko nic więcej nie poszło ...

Jeżeli nie macie tych elementów na karcie - napiszcie (bo wydaje mi się że coś tam było i zostało oderwane)

Z góry dzienks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta Hercules 3D Prophet FDX 8500 LE

Potrzebuję wartości następujących elementów:

Nie mam tych elementów na płytce i prawdopodobnie pożegnałem się z nimi podczas walki z radiatorem (odklejanie)

Karta działa z tym że widać że wyświetla tekst ale robią się takie krzaki że nic nic odczytać nie sposób :(

Na oko nic więcej nie poszło ...

Jeżeli nie macie tych elementów na karcie - napiszcie (bo wydaje mi się że coś tam było i zostało oderwane)

Z góry dzienks

przy C817 jest coś r498 nie moge znaleść na pcb. Jak ci się udało podkrecić pamięć na 280 mhz?? u mnie już przy 246 są atrefakty. Jakieś duże radiatory, czy modyfikacja biosu. Czytałem, że w biosie są ustawione bardzo agresywne timingi i dlatego nie chce się podkręcać :| Jeżli coś robiłeć to powiedz jakie miełeś wyniki przed tym - może mam poprostu jakąś słabą karte :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy C817 jest coś r498 nie moge znaleść na pcb. Jak ci się udało podkrecić pamięć na 280 mhz?? u mnie już przy 246 są atrefakty. Jakieś duże radiatory, czy modyfikacja biosu. Czytałem, że w biosie są ustawione bardzo agresywne timingi i dlatego nie chce się podkręcać :| Jeżli coś robiłeć to powiedz jakie miełeś wyniki przed tym - może mam poprostu jakąś słabą karte :|

Chłodzenie standard - bios nie wiem jaki (karta z drugiej ręki). W 3D 280/280, w 2D 300/300 i dlatego chciałem zmienić chłodzenie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co już wszyscy sprzedali 8500 ??

Helo Tomo 8) ...mam jeszcze jedną taką sztukę zjechała dzisiaj z serwisu co dokładnie potrzebujesz....:D

:D

Jeden konkretny :D

Albo chociaż wartości tych pierdółków ;) (schemacik ?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co już wszyscy sprzedali 8500 ??

Helo Tomo 8) ...mam jeszcze jedną taką sztukę zjechała dzisiaj z serwisu co dokładnie potrzebujesz....:D

:D

Jeden konkretny :D

Albo chociaż wartości tych pierdółków ;) (schemacik ?)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...