fortune Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Witam forumowiczów, jestem po powrocie z wakacji i mam problem z nie wstającym, a nawet nie dającym żadnych oznak życia zestawem. Problem już pokazał mi się tuż przed wyjazdem. O poranku, zaraz przed wyjściem z domu chciałem sprawdzić coś na komputerze lecz ten po kliknięciu PWR zaświecał się na 1-2s i gasł. Spróbowałem tak kilka razy i nic. Żeby się nie denerwować od razu sprawę zostawiłem, bo to początek urlopu. Kobieta widząc moje zdenerwowanie podeszła do komputera, klik... i się włączył... sprawdziłem co miał do sprawdzenia, wyłączyłem, cześć. Teraz po powrocie podchodzę do komputera i nie reaguje na żadne bodźce. Chcąc wszystko sprawdzić poczyniłem: 1) odłączyłem wszystko od komputera, został tylko procesor z 1 kością RAM 2) przejrzałem płytę i nie stwierdzam przebarwień, spuchniętych kondensatorów etc. 3) odłączyłem zasilacz od zestawu pozostawiając wpięty tylko napęd CD i spróbowałem patentu i uruchomieniem zasilacza na zielony przewód + GND. Pomierzyłem napięcia i wyglądało to bez jakichś zastrzeżeń, minimalnie wyższe, ale mieszczące się w "widełkach". 4) sprawdziłem PWR switch na obudowie, działa aż do wtyczki na płycie (sprawdzone miernikiem na teście diody), dla pewności zwarłem piny od PWR switch na płycie... -- EDIT5) zresetowałem cmosa wyciągnięciem bateryjki na jakieś 20 minut i po ponownej instalacji dalej nic. -- /EDIT ... i chyba tyle, więcej pomysłów nie mam. Zgaduję w ciemno, że to płyta, ale bardzo bym tego nie chciał :P sprzęt:MSI z77a-g45 i5 2500 Chieftec gps-450aa-101a ram jakiś oem kingston 1333/cl9 Pozdrawiam Edytowane 14 Września 2017 przez fortune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 Sprawdź na innym zasilaczu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortune Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 Sprawdź na innym zasilaczu. Dopiero na weekend będę miał dostęp, dzięki. Jakieś inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...