Parafian12 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 Cześć, Kopiowałem ostatnio dane z mojego dysku zew. na komputer i proces kopiowania się w pewnym momencie zawiesił. Anulowanie transferu plików w tradycyjny sposób nie działał, więc odłączyłem dysk od laptopa. Od tego momentu dysk nie jest wykrywany przez komputer a sam USB 3.0 przestał działać - to znaczy jest zasilanie, ale żadne urządzenie nie działa. Dysk podłączałem też do innego komputera, ściąga sterownik, ale później i tak nie wykrywa dysku (patrzyłem też w systemowym zarządzaniu komputerem) Proszę o pomoc i dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2017 A jest widoczny w zarządzaniu dyskami po podłaczeniu? Próbuj na USB 2.0 Jak soft nie wykrywa to może to być problem sprzętowy i jednocześnie powód wszystkich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parafian12 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2017 Nie jest widoczny. Nie działa na usb 2.0. Wydaję też dzwięki, których chyba wczęśniej nie wydawał. Chyba wygląda na to, że poleci na gwarancję. Tylko ciekawe jeszcze jak naprawić usb 3.0 w laptopie. Próbowałem usnąć wszystkie sterowniki magistarlii i zainstalować od nowa, ale nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a602820922 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 (edytowane) dysk przenosny czy wewnetrzy? wyjmij dysk z obudowy i podlacz dysk bezposrednio pod sata Sent from my SM-G955F using Tapatalk wlasnie doczytalem ze na gwarancji jest, w takim razie po otwarciu gwarancji moze juz nie byc, ale po wyslaniu na gwarancje plikow rowniez nie odzyskasz Edytowane 16 Września 2017 przez a602820922 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parafian12 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 do dysk zewnętrzny, o taki : https://www.ceneo.pl/43803611 Da się taki zew podpiąć bezpośrednio pod sata? Co masz na myśli mówiąć po otwarciu? Dzięku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2017 Dyski to w rzeczywistości standardowe dyski 2,5" lub 3,5" ( w przypadku modeli o dużej pojemności ) zamkniętych w obudowie USB , mają zamontowaną przejściówkę SATA-USB . Z reguły przejściówka jest tylko wpinana choć są przypadki że jest też na sztywno przylutowana . Jak chcesz natywnie podpiąć dysk pod SATA to musisz go rozebrać i odłączyć przejściówkę , w większości przypadków rozebranie dysku ( a właściwie samej obudowy ) oznacza utratę gwarancji . Choć jest duża szansa że natywnie podpięty dysk zadziała normalnie , przerabiałem to już z kilkoma dyskami zewnętrznymi - po rozebraniu ich i natywnym podpieciu pod SATA dyski zaczęły świetnie działać . Jak masz możlwość to podłącz dysk pod hub USB z aktywnym zasilaniem , może na zwykłych portach USB podawany jest za mały prąd . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parafian12 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2017 Dziękuję za profesjonalną i wyczerpującą odpowiedź. Mam huba ale bez zasilacza, dokupię go i dam znać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...