nalewator Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 Cześć Potrzebuję zakupić HDD na gry, magazyn danych. Pojemność 2TB w miarę wydajny i możliwie najcichszy. Obecnie posiadam Samsungi F2 i F3 i dyski są bardzo ciche niestety brakuje mi już miejsca .Poszukuję czegoś równie cichego a wydajniejszego. Cena gra drugorzędną rolę ale wszystko w granicach rozsądku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Ironwolf 2TB 19dB idle/21dB w pracy i do 180MB/s transferu przy 5900rpm http://www.seagate.com/www-content/product-content/ironwolf/en-us/docs/ironwolf-hdd-ds-1904-8-1703us.pdf dla porównania typowy HDD ma około 27-30dB przy około 200MB/s i 7200rpm a uznawany za bardzo cichy wd red 23-24 dB przy 150MB/s i 5400rpm. Mam sam ochotę wymienić moje dwa 7200rpm na twa takie Ironwolfy i dać je w RAID1. Edytowane 14 Września 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 Na morelach jest test dysków Seagate i tam są zupełnie inne wyniki wydajności jak i głośności niż te które podałeś (z jakiego źródła korzystałeś?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Na morelach jest test dysków Seagate i tam są zupełnie inne wyniki wydajności jak i głośności niż te które podałeś (z jakiego źródła korzystałeś?) No z specs sheet przecież dałem link. Gdzie masz ten test, podeślij. Znalazłem. Nie wiem co to za metody pomiaru gdzie różnica w głosności działania dysku 7200rpm nastawionego na szybkość a 5400rpm nastawionego na ciszę wychodzi im 2dB. Edytowane 14 Września 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...