Skocz do zawartości
maxxkoxx

Co sądzicie? MSI GE62 - dylemat :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam planuję zakup laptopa za tydzień, po 2 miesiącach szukania, przebierania w ofertach itp zastanawiam się nad MSI GE62 Apache Pro. 

Jednak szkopuł w tym że to sprzęt z outletu (za 4099zł) a ten sam w sklepie("x-men") kosztuje 4399zł  lecz obydwa posiadają 2letnią gwarancję producenta i ten outletowy jest sprzedawany jako nowy.. także. 

Moje pytanie. Czy WARTO? przyznać muszę że budżet mój to 4k i serio nie wiem czy dopłacać 300zł..różnicy

Cena prezentowanego na aukcji produktu została obniżona ze względu na:

-produkt po naprawie w autoryzowanym serwisie producenta (wymiana baterii)

sklepowy i outletowy są identyczne, zresztą ten sam sklep

Proszę o pomoc :) Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam dla ciebie trochę inna propozycję, nietypową:

MSI GL62M 7REX

CPU: Intel Core i7-7700HQ

Graphics Chipset: GTX1050Ti 4GB

RAM: 8GB

Screen type: IPS

Screen size: 15.6 inch

cena - 3433.88 PLN

U nas takiego modelu MSI jeszcze nie ma. Jest to odświeżona wersja laptopa GL62M, która dopiero niedługo będzie dostępna w Polsce. Obecna wersja dostępna między innymi w X-KOM różni się (nawet znacząco) - m.in. posiada matrycę TN (w odświeżonym IPS) , karta graficzna GeForce 1050Ti ma tylko 2GB (w odświeżonym 4GB), nie ma podświetlonej klawiatury ( w odświeżonym jest). 

Cena NAJTAŃSZEGO laptopa MSI dostępnego w Polsce o takich samych parametrach (seria GE) kosztuje w X-Kom... 5200 zł❗

ale trzeba go kupić w chinach w sklepie - Gearbest (sprawdzony, zamawiałem tam odkurzacz i telefon) ale w dzisiejszych czasach to żaden problem przecież, a sam sklep pozwala na zapłatę przez przelewy24 albo paypal.

Cenę dodatkowo można obniżyć punktami. Dostępna jest wysyłka Priority Line (taka szybsza, parę dni się czeka) za darmo! (minimalizuje ona też zagrożenie naliczenia VAT, ale trzeba brać pod uwagę że może się on jednak zdarzyć, VAT to 23% do ceny czyli laptop w najgorszym wypadku kosztowałby ok 4200 PLN, cła nie zapłacimy bo stawka wynosi 0%)

Laptop posiada międzynarodową roczną gwarancję, którą można przedłużyć o kolejne 3 miesiące po zarejestrowaniu urządzenia.

Jedynym minusem tego urządzenia jest fakt, iż oprogramowanie i BIOS/UEFI jest w języku chińskim - BIOS można wgrać angielski, natomiast Windows najlepiej mieć swoją licencję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi