Skocz do zawartości
Dreggo

Co sądzicie o TT Volcano 10 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie, jak w temacie. Jakie są wasze opinie o tym "sprzęcie". Warto kupić ? Mam zamiar bardziej kręcić po zmianie płyty mojego Thoroughbreda 1800+, czy się nadaje? Nie mam zamiaru ostro kręcić - do FSB 166. Teraz używam Titana TTC-D5T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem już założyć taki topic. Niestety na sieci brak jakichkolwiek porządnych recenzji. Tylko e-sklepów jest od za<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia.

Byłem w Discotech'u. Po podłączeniu V10 pracuje w miarę cicho.

Niestety nic nie wiem o realnej wydajności. Radiator jest wykonany porządnie i precyzyjnie. Jest dość lekki i wygląda na dość mały w ręku w porównaniu np. z V11

Spodziewam się że zamiast opinii o V10 zaraz ktoś zacznie wychwalać FR2, V7+, V11 etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ja go tylko słyszałem.

Byłoby idealnie jakby ktoś zrobił testy przy około 60-70W wydzielanego ciepła.

W końcu 79 pln piechotą nie chodzi, nie chce mi się w ten sposób eksperymentować.

TT twierdzi, że V10+ pociągnie AXP 3400+, może i tak, tylko przy ilu stopniach 60-65?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te max procki to bajka jest, jeden policzy temp przy obciążeniu a drugi bez, jeden weźmie max temp rozsądne 60*C a drugi 85*C max AMD.

moim zdaniem lepszy będzie FR2 bo ma solidny radiator i cichutki wentylek. tylko że volcano brzmi lepiej :) i kosztuje więcej :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi