ParDez Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 Ponieważ moja mało co prawda używana Brother DCP-J315w nie drukuje zdjęć ( dokumenty A4 i owszem ) bo padła postawiłem na EPSONA albo L386 4 kolory, albo L805 6 kolorów no i nie mogę się zdecydować którą wybrać. Czytałem wiele na temat tych modeli drukarek i dalej mam dylemat. Może tutaj ktoś pomoże. Chcę amatorsko drukować zdjęcia głównie 10x15 cm i 13x18 cm. o różnej tematyce i kolorystyce.Bardzo proszę może tutaj mi ktoś sensownie i rzeczowo odpowie skoro tyle pozytywnych opinii o tej drukarce. Przed chwilą czytałem na jednym z forów same narzekania na drukarki Epson serii, L386, 805 i Canon Pixma MG6250. A to trzeba stwarzać odpowiednie profile, a to że kolory odbiegające od normy, a to papiery nie takie i bądź tu człowieku mądry.W końcu dochodzę do wniosku, że kupno drukarki to los na loterii. Można wydać sporo kasy i kupić produkt , który aby działał jak należy wymaga pójścia jeszcze raz do szkoły lub skończenia wyższych studiów. Coraz bardziej ten świat zwariowany i głupi. Im bardziej zaawansowane technologie tym więcej "mądrych".Proszę o pomoc w tych dniach chcę kupić drukarkę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Miałem drukarkę atramentową na 6 kolorów i zwariować szło - co chwilę się któryś kończył ;) Gdybym miał kupować jakąś atramentówkę, to tylko na stałe zasilanie pokroju Canon G1400 (ten model podałem tylko jako przykład rozwiazania fabrycznego stałego zasilania atramentem, bo może być zupełnie inny model innej firmy). Oryginalne atramenty do drukarek ze stałym zasilaniem są tanie, a na oryginalnych materiałach eksploatacyjnych drukarka Ci będzie dłużej i lepiej jakościowo służyć. Edytowane 24 Września 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParDez Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Miałem drukarkę atramentową na 6 kolorów i zwariować szło - co chwilę się któryś kończył ;) Gdybym miał kupować jakąś atramentówkę, to tylko na stałę zasilanie pokroju Canon G1400 (oryginalne atramenty do drukarek ze stałym zasilaniem są tanie, a na takich materiałach eksploatacyjnych drukarka Ci będzie długo służyć). A jakie są różnice pomiędzy G1400 a G4400, TS 9150, TS 9050 ? Edytowane 24 Września 2017 przez ParDez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...