apriori Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Witam,wracam do świata gier, filmów w dobrej jakości itd.W maju wymieniłem komputer na taki zestaw:1. Procesor AMD Ryzen 5 1600 /3.6GHz, AM4, BOX/ 2. Chłodzenie - - - -3. Płyta główna Asus Prime B350M-A /AMD B350, DDR4, AM4/ 4. Pamięć RAM Crucia! l 16GB (2x8GB) 2400MHz CL16 Ballistix Sport LT RED 5. Dysk SSD A-Data M.2 SU800 128GB SATA3 (560/520MB/s, TLC 3D) 6. Dysk HDD - - - -7. Karta graficzna Palit GeForce GTX1070 Dual 8GB DDR5 256bit (1683/8000) 8. Nagrywarka DVD/BluRay LG GH24NSD1 SATA (black) 9. Obudowa SilentiumPC Gladius M35 Pure Black (b/z) 10. Zasilacz XFX Core TS 550W 120mm Bronze Obecnie posiadam monitor SyncMaster223BW (w spadku po siostrze) jednak zdaje sobie sprawę, że nie wykorzystuje w pełni potencjału jednostki centralnej. A chciałbym to zmienić.I tu drodzy przyjaciele, udaje się z zapytaniem do Was. Na jakie parametry patrzeć, na co szczególnie zwracać uwagę.Komputer służy mi głównie do gier i oglądania filmów.Gram w Wiedźmina 3, z gier multiplayer Warhammer: The End Times - Vermintide. Ale też Tekken 7 czy gry na 4osoby typu Super Smash Bros, Mario KArt (swoją drogą jak ktoś zna gry ze split screenem albo na kilka osób przy jednym kompie to chętnie poznam :D). Filmy naturalnie chciałbym móc oglądać w wyższych rozdzielczościach. Bo to ładne, wyraźne itd.Głównie zależy mi na niemałym ekranie ze względu na to, że gram nierzadko ze znajomymi i dobrych kolorach, rozdzielczości. Nie jestem zawodowym gamerem w CS:GOChętnie poznam wszelkie porady z uzasadnieniem. Jedna jaka mi się nasunęła po przejrzeniu tematów tutaj to:- idź do sklepu i zobacz na własne oczy - co zapewne wkrótce uczynię.Budżet jak wspomniałem w opisie 2500złZ góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apriori Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Szkoda, że ten Asus MG279Q nie ma G-Sync bo nie wykorzystam jego potencjału z FreeSync mając GeForce 1070. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apriori Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Obejrzałem trochę materiałów na TV GRY i pomyślałem o takim monitorze, oczywiście trochę więcej niż zakładany budżet: AOC Agon AG271QG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat49 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2017 AOC Agon AG271QG hmm, też się na niego szykuję :grin: mam nadzieję że za miesiąc będzie stał na biurku. Nie znam się na monitorach, ale z opinii użytkowników i tego jakie ma parametry powinien być dobry :grin: Jedynie ta cena.... Cóż będą raty do spłaty :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keepie Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2017 Czemu miałbyś nie wykorzystać potencjału MG279Q? Przecież synchronizacja to tylko ułamek tego co widzisz grając na monitorze, jak dla mnie G-Sync nie jest tu wart dopłaty, a tym bardziej że widzę narzekania na tego AOC na BLB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...