Skocz do zawartości
Grucela

Niechciana poczta...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

sprawa jest taka ze przyjezdzam po 2 tygodniowej przerwie do domq siadam do kompa sprawdzam poczte a tam 2500 majli do odebrania... oczywiscie same reklamy i pelen syf... i teraz pytanie do was czy mozna jakos to zablokowac... to konto mam na o2.pl...

pomocy !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To blokowanie, to robota głupiego ... :roll: Podejrzewam, że to "wina" tych z o2.pl, bo jak przeglądam właściwości e-maila, to widze tam same adresy jedynie z tego portalu :!: :!: :!: Przypadek :?: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol... i myslisz ze te wszystkie 2500 maili jest z tego samego adresu? a przeciez nie bedzie 2500 razy dodawal kazdego maila, zreszta one i tak sa generowane automagicznie wiec nic to da, ja juz swoje konto na o2 spisalem na straty dawno.

Tobie tez to radze zrobic, jesli nie chce Ci sie codziennei usuwac dziesiatek spamu... Jedynym lekarstwem moze byc jakis program monitorujacy poczte i usuwajacy co trzeba na podstawie odpowienych regol (wiekszosc to pewnie korea shit, wiec zaden problem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie tak, jak myslisz ... ja pisałam, że są adresowane do odbiorców na o2.pl a nie , że z tego samego adresu ... chociaż ? Tam jest kombinacja cyferek i literek i dodatkowo jakies szyfry w treści :P Ja na razie dostaję 2-3 sztuki co 2-3 dni - mozna wytrzymać ... :roll:

A pisałam skargę do tych od o2.pl na te spamy i dostałam nawet odpowiedź :!: Na razie proponują blokować adresy na serwerze ale mają niedługo dodać możliwość blokowania całych serwerów zamiast pojedynczych adresów :!: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz sobie tak mysle ze to moze jakis wirus spowodowal ten spam... bo wiekszosc maili ma w tytule moje imie ... sprobuje zablokowac te adresy, przynajmniej kilka i zobacze jak to dziala...

narazie dzieki za porady !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! 

sprawa jest taka ze przyjezdzam po 2 tygodniowej przerwie do domq siadam do kompa sprawdzam poczte a tam 2500 majli do odebrania... oczywiscie same reklamy i pelen syf... i teraz pytanie do was czy mozna jakos to zablokowac... to konto mam na o2.pl... 

pomocy !!

Nie masz praktycznie żadnych szans na zablokowanie tego spamu, no chyba, że użyjesz programu, który będzie go usuwał bezpośrednio z serwera, jednak to syzyfowa praca. Musisz po prostu pisząc na grupy, czy inne miejsca publiczne nie podawać prawdziwego adresu, albo wstawiać np. "No_spam", czy "usuń to", wtedy pająki łażące po sieci, nie będą miały żadnego pożytku z tego adresu. A zablokować się po prostu nie da, bo wystarczy 1-2 listy na jakąkolwiek grupę i już przychodzi spam. Najgorsze jest to, że wysyałany jest zwykle z fałyszywych adresów, więc wysłanie w podzięce 3MB obrazka w tiffie nie zawsze jest mozliwe. Poza tym często zmieniają tematy maila. Kiedyś spróbowałem zapełnić skrzynkę w 100%, tak by odbijało wszystkie maile i potrzymałem tak ze 3 tygodnie. Po usunięciu plików nadal przychodzi spam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! 

pomocy !!

Nie masz praktycznie żadnych szans na zablokowanie (...)Musisz po prostu pisząc na grupy, czy inne miejsca publiczne nie podawać prawdziwego adresu(/B)

To najlepszy sposob, chochaz u mnie to dziala inaczej. Ja mam trzy konta pocztowe. Dla zaufanych, ktorzy nie sla spamu- jedno

drugie: ogolnodostepne- na wszelkie maile smieciarskie- czyszcze bez sciagania, czy przegladania poczty

Trzecie- do zadan specjalnych- i o nim nie bede tu pisal :D

Wlasciwe to mam 2 konta :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"No_spam", czy "usuń to", wtedy pająki łażące po sieci, nie będą miały żadnego pożytku z tego adresu.

niestety zrobily sie cwane i same wiedza zeby usunac no_spam, [at] i inne :)

Grucela, sciagnij jakis programik i po krzyku. np http://milosk.republika.pl/milo.html

u siebie w bacie ustawilem regolke, ze jak nadawca nie z .pl albo .net to do widzenia, zaznacz jako przeczytana i do kosza. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi