Herki123 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Witam, Chcę złożyć nowy komputer który będzie służył do projektowania w Rhinoceros, AutoCad (itp...) ale również do gier. Chciałbym żeby PC posiadał GTX 1080, i7 7700k oraz żeby obudowa miała okno ale jestem również otwarty na inne propozycje :) Wstępny koszyk jaki zrobiłem: http://www.morele.net/inventory/info/u1Iakw/ Budżet jaki posiadam to około 5000 zł. Nie śpieszy mi się z kupnem, planuję na listopad/grudzień. Wiem również że niedługo wychodzi nowa generacja intela i nowe karty AMD więc czekam na opinie i propozycje :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Jak planujesz kupić sprzęt w listopadzie albo nawet grudniu to wróc dopiero wtedy . Wiele się może zmienić ( i zmieni ) - "cywilne" procki 6 rdzeniowe od Intela , Ryzen V2 od AMD ( być może ) , do tego pewnie Volta . Zestaw za 5k zł a budżetowy zasilacz i brak SSD , do tego przy płycie na B250 ram 3 000 mhz średnio potrzebny - i tak będzie działał na 2400 mhz , nie wiem jak z CL . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herki123 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 SSD mam z aktualnego kompa, zapomniałem tego dodać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauabajda Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2017 Ja do podobnych zastosowan tylko dodatkowo render w vray zlozylem sobie zestaw na ryzen 1700, 32 gb ramu lpx 3200 ,mobo asus prime x370, ssd iridium pro mlc, psu 600w i z braku laku gtx 1050ti w tym momencie nie bylo sensu brac nic mocnieszego ze względu na ceny buda nzxt s340 - ale nie jestem z niej zadowolony głównie przez Brak możliwości sterowania wentyatorami - wentylatory chodzą cały czas na Full a to powoduje hałas, natomiast na plus zasługuje minimalistyczna stylistyka. Do twoich zastosowań nie zauważysz wiekszej różnicy w viewporcie między amd a intelem Ale tak jak napisał kolega ryden lepiej się wstrzymać 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...