Skocz do zawartości
tomik23

Upgrade zestawu 16/32GB 3200MHz dla ryzena

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar zrobić upgrade skrzynki. W planach wymiana procka, płyty głównej i ram.

Ryzen 1700 lub 1800x, Asus Prime B350-PLUS a może coś innego?

Pamięci 16GB lub 32GB tego jeszcze nie wiem to wszystko uzależnione od dostępnych funduszy. 

Ostatni zestaw jaki składałem to było z jakieś 5-6 lat temu i widzę że teraz złożenie czegoś to naprawdę wyzwanie a w szczególności dobranie pamięci :)

Sądzę że z pamięciami 2x8GB jeszcze sobie bym poradził bo jest wiele artykułów, ale 32GB to już wyzwanie.

Nie wiem czy 2x16 GB a może 4x8GB no i najlepiej jak by były 3200MHz chodź 3000MHz to tylko różnica 2-3% mniej.

Tak wiem dużo tych niewiadomych. Może ktoś stanął przed takim problemem jak 32GB pod Ryzna.

Pomoc mile widziana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.09.2017 o 05:30, Orgiusz napisał(a):

Jeśli nawet nie wiesz co chcesz mieć w podstawie...

http://forum.purepc.pl/forum/59-co-kupić/

Przecież podałem że ma być Asus Prime B350-PLUS Znak zapytania dodałem na końcu bo może coś lepszego jest pod kości 3200MHz

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.09.2017 o 11:30, tomik23 napisał(a):

Przecież podałem że ma być Asus Prime B350-PLUS Znak zapytania dodałem na końcu bo może coś lepszego jest pod kości 3200MHz

Która jest w cenie polecanej AB350 K4

No chyba że potrzebujesz PCI i jakieś tam kosmetyczne różnice jak niższy kodek audio, mniej USB 3.0...

Dawno temu miałem Asusa bo był zajebistą płytą pod LGA775 i C2Q. Obecnie stosunek ceny do wyposażenia niestety nie przemawia na korzyść tej marki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi