Skocz do zawartości
vespereq

help gdzie dostac najtaniej Chaintecha 7NJS

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dostalem tego Chaintecha za 600 zl ... na allegro ale cos nie chce smigac ... temat "Plyta glowna ..." w jakims sklepie internetowym widzialem za 680 zl ... tylko tera nie wiem w ktorym jak mi sie przypomni to go tutaj podam ... Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

What ? Niezrozumialem co napisales ...

Juz patrze na sklep.benchmark.pl ...

nic dziwnego nie zauwazylem ...

podejrzewam ze chodzi ci o karte dzwiekowa ... otoz chaintech nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>lil sie z nvidia i w Zenithie nie ma saundstorma ale jest inna karta Cmedia8738 rownie dobra tez z wysciami optycznymi i dzwiekiem 5.1 ale o kompresowaniu w locie do Dolby Digital mozesz zapomniec stery do niej umozliwiaj jedynie softwarowa kompresje ... ale mi na suuper dzwieku nie zalezy wiec olac to ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde to ciach!nia bo ja chcialem ja kupic z tego powodu ze jest git a przedewszystkim ma soundstorma myslalem nad epoxem ale kupa ludzi ma i mowi ze ejst ok a czesc mowi ze kicha kumplowi 3 sztuki pod rząd nie wstają a o co chodzi z tym kompresowaniem dolby digital w locie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> bo ja chcialem ja kupic z tego powodu ze jest git a przedewszystkim ma soundstorma myslalem nad epoxem ale kupa ludzi ma i mowi ze ejst ok  a czesc mowi ze kicha kumplowi 3 sztuki pod rząd nie wstają a o co chodzi z tym kompresowaniem dolby digital w locie???

a może abita nf-s tam masz sounstorm sata ( przelotke :D ) i płytka jest fajna a ja jakbym miał teraz brac to łykał bym solteka tego co ma _VIP_ :D:D:D:D w sumie _VIP_ to jest zywa reklama solteka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> bo ja chcialem ja kupic z tego powodu ze jest git a przedewszystkim ma soundstorma myslalem nad epoxem ale kupa ludzi ma i mowi ze ejst ok  a czesc mowi ze kicha kumplowi 3 sztuki pod rząd nie wstają a o co chodzi z tym kompresowaniem dolby digital w locie???

a może abita nf-s tam masz sounstorm sata ( przelotke :D ) i płytka jest fajna a ja jakbym miał teraz brac to łykał bym solteka tego co ma _VIP_ :D:D:D:D w sumie _VIP_ to jest zywa reklama solteka :D

hehe,a w przyszlym tygodniu wytatuluje sobie wielgasne logo Soltek'a na plecach :lol: :lol: :lol:

tak BTW - IMHO ten czajntech to jedna wielka pstrokata kupa i to jeszcze za tyle salaty,za ta kase mozna miec dwie FRN2-L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ze tak powiem wszystko dostaje razem z plytą nie musze sobie kupować sledzia z firewire i innymi <span style="color:red;">[ciach!]</span>lami, jak chce sobie podlaczys sluchawki to nie musze rozpinac calego sprzetu, bo z przodu mam gniazdko no i okrągłe kable Ata :) kupa szczególików za które normalnie np do epoxa tez trzeba by bylo zaplacic dobija mnie tylko to ze nie ma soundstorma bo cos do Cmedi nie jestem przekonany(moze dlatego ze w ECSie tez mam Cmedia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ze tak powiem wszystko dostaje razem z plytą nie musze sobie kupować sledzia z firewire i innymi <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, jak chce sobie podlaczys sluchawki to nie musze rozpinac calego sprzetu, bo z przodu mam gniazdko no i okrągłe kable Ata :) kupa szczególików za które normalnie np do epoxa tez trzeba by bylo zaplacic dobija mnie tylko to ze nie ma soundstorma bo cos do Cmedi nie jestem przekonany(moze dlatego ze w ECSie tez mam Cmedia)

ROTFL heh... przeciez np.: NF7-S tez dostajesz sledzia z fire wire jedyne co musialbys dokupic to okragle tasiemki i wyniosloby cie to max 600 pln mialbys SS jeszcze wieksze mozliwosci o/c no fakt bryloczka bys nie dostal :lol: moim zdaniem chainatech to po prostu srednie mobo jesli chodzi o nf2 poza dodatkami nic specjalnego nie oferuje i jesli chodzi o mozliwosci to np.: do Abita musi sie umyc. Co do sluchawek to jezeli masz odpowiednia bude top z kazdego mobo mozesz sobie wyprowadzc sluchawki jak i USB tdo przednich gniazd w obudowie. W Epoxie 8rda3+ tez masz fulll wypas okragle tasiemki etc. a mobo kupe tansze no ale coz twoje pieniadze i ostateczny wybor nalezy do ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to moze ty mi powiesz czy ten zakichany Abit ma tego @##@$@# soundstorma czy nie??? jedni twierdza ze tak a drudzy ze nie i sam sie gubie

zalezy ktory model ten okrojony NF7 nie ma ale NF7S z SATA i Fire Wire ma. Kto ci powiedzial ze nie ma???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to moze ty mi powiesz czy ten zakichany Abit ma tego @##@$@# soundstorma czy nie??? jedni twierdza ze tak a drudzy ze nie i sam sie gubie

Here you go :http://www.abit-poland.com/prod_mb_show.php?id=76

no wlasnie to chyba najprostszy sposob aby sie o tym przekonac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ciekawa plytka

heh... zeby nie powiedziec "a nie mowilem" i do tego ma 5ciobitowy mnoznik czyli mozesz se mnoznikiem jezdzic od najnizszego do najwyzszego. W tescie na benchmarku byl NF7(bez S) ktory ma tylko dodatkowy LAN i zwykley kodek ALC650. Dobrze sie zastanow osobiscie bez zastanwienia bralbym NF7S

pozdro

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie będziesz miał bryloczka :lol: :lol: , ale będziesz posiadał coś co zostało przetestowane przegwałcone w testach :D i dostało znaczek jakości Q i nie będziesz musiał bulić 8 banieczek tylko +5 z hakiem i możesz jeszcze dokupić kolejne 256DDR żeby zrobić duala :D, albo kupić porządny zasilacz.

Abit NF7s to praktyczna, prosta i fajnie się na niej kręci (ponoć :D) :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ciekawa plytka

heh... zeby nie powiedziec "a nie mowilem" i do tego ma 5ciobitowy mnoznik czyli mozesz se mnoznikiem jezdzic od najnizszego do najwyzszego. W tescie na benchmarku byl NF7(bez S) ktory ma tylko dodatkowy LAN i zwykley kodek ALC650. Dobrze sie zastanow osobiscie bez zastanwienia bralbym NF7S

pozdro

Lagier

a ja bym sie jeszcze zastanowil nad.......a zreszta wiecie co powiem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ciekawa plytka

pozdro

Lagier

tak _VIP_ tez to bdb alternatywa tylko vespereq wspominal o SS a soltek go nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ciekawa plytka

pozdro

Lagier

Niech zgadne Soltek 75-FRN2-RL ? Sam bym go kupil ale z drugiej strony kosztuje tyle co ABIT... a moze w sumie jest tak dobry jak ABIT a moze nawet lepszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...