Pietia(lania) Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Panowie szukam dużego kombika z fajnym motorem i możliwościa zainstalowania paliwa biednych ludzi (LPG) Obecnie mam A4 b5 2000 r. 2,4 V6 + LPG moje złożenia : - Wieksze niż to co mam (miejsce i bagażnik) - niezawodne jak to - Silnik o mocy min 180 KM - lubiace LPG myślalem o A6 z 1,8T (dlubniętym pózniej) , V6 2,7BiT, albo 4,2 V8 jakies inne propozycje ? cena ? ok 20k Edytowane 2 Października 2017 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 W211 E500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 problem z rudzuelcem dlatego zrezygnowalem z merola ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Vectra C Kombi z silnikiem 2.0 t 175KM (Z20NET). Silnik podatny na modyfikacje. Na stockowych klamotach zrobisz te 225KM bez problemu. Instalację i tuning polecam robić w TurboLPG w Tczewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 była jeszcze 2.8 Turbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Saab 9-5 Aero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) była jeszcze 2.8 Turbo Ale nie ten budżet Saab 9-5 Aero Miało być duże. Edytowane 2 Października 2017 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Miało być duże. Aha czyli 4,8 metra z 4 zerami na masce lub znaczkiem opla jest duże, a 4,8m długości ze znaczkiem saab'a już nie? Coś mi sie wydaje, ze tego saaba na oczy nie widizałes więc pomogę: Edytowane 2 Października 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Rozstaw osi: 9-5 Kombi - 2703 mm Vectra C Kombi - 2830 mm Powiedzieć, że to przepaść to jakby nie powiedzieć nic. W VC zakładasz sobie nogę na nogę na tylnej kanapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 +1 do propozycji KAXa tylko bierz manual (sporo szybszy niż automat - ja mam ale wiedziałem na co się piszę). Zrobisz podstawowy serwis + odma i będziesz śmigał. Butla w miejsce koła zapasowego wchodzi z tego co pamiętam 55l (u mnie u mnie wchodzi 48-50 bo mam zmniejszoną poduszkę powietrzną) jeżeli zrezygnujesz ze schowka po podłogą bagażnika. Między 300 a 450km zasięgu przy moim stylu jazdy. Vectra 2,8T to komos koszta rozrządu, spalanie nieadekwatne do mocy i nie jedzie jak na tą moc. Swoim automatem na gazie objeżdżam taką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Powiedzieć, że to przepaść to jakby nie powiedzieć nic. W VC zakładasz sobie nogę na nogę na tylnej kanapie. No gdybym siadał zakładając nogę na nogę pewnie wybrał bym opla siadając jak facet brałbym saaba :lol: Edytowane 2 Października 2017 przez KAX_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Rozstaw osi: 9-5 Kombi - 2703 mm Vectra C Kombi - 2830 mm Powiedzieć, że to przepaść to jakby nie powiedzieć nic. W VC zakładasz sobie nogę na nogę na tylnej kanapie. Siedziałeś jakąś dłuższą podróż na tylnej kanapie VC? Ja miałem (nie)przyjemność ~300km 3h20min i nigdy więcej. vc opc http://tiny.pl/gpr9d vs saab http://tiny.pl/gpr9c Ja bym jeszcze rozpatrywał Volvo V70, bardzo fajne dupowozy z 2,5T pod maską. Edytowane 2 Października 2017 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 VC sedan/GTS a kombi dzieli 13 cm w rozstawie osi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Ale podejrzewam że kanapa ta sama zrobiona z betonu czy innego ubitego żużlu. W gts nie narzekałem na brak miejsca na nogi tylko na twardość i prawie pionowe oparcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Akurat 9-5 jest male :( Mowie to jako osoba ktora ma 9000, miala 9-5 i nadal ma 9-3 cabrio gen I i 9-3 sedan gen II :xPamietam jak jako dziecko w 1999/00 wsiadlem do nowej 9-5 w salonie (kupowalem zegarek xD - dzis bylby wart kosmos, zgubiony ostatnio przy przeprowadzce) i pierwsze co rzucilem gosciowi ze to male :D Wskazalem palcem na 9000 pod salonem i nie probowal dyskutowac :PNo ale 9-5 to bardziej taka E klasa niz cos pomiedzy E/S klasa jak 9000.Wszystko (wielkosc) jest tylko relatywna sprawa... Krzysiek ma pare fajnych w Lublinie, dzisiaj bylem po szpeje do mojego. Edytowane 2 Października 2017 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Miałem 9k cde 90' i był lepiej wyciszony niż 9-5 i oczywiście większy. Problem że nie ma 9k kombi a volvo to trochę dziadkowóz - też miałem. W tych pieniądzach pod moje wymagania: MB tylko amg ale za ten hajs rdzowóz, topielec albo mina plusy to silniki i skrzynie. BMW + silniki do 3.0 włącznie i skrzynie - bagażnik, silniki v8 i wnętrze tak odpustowe że kaczor by zamieszkał. Volvo - gdyby nie saab... Inne marki raczej słabo bo kto zaoferuje duże szybkie kombi z benzyną pod maską? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Inne marki raczej słabo bo kto zaoferuje duże szybkie kombi z benzyną pod maską?Subaru albo Kałdi. Przy czym to pierwsze nie wiem jak znosi LPG i co można dostać za 20k oprócz Forestera drugiej generacji (abstrahując od stanu technicznego), a drugie to jedno wielkie pasmo porażek i awarii, wygląda jak bochen, a do tego od 40 lat płuży przodem bo Niemcy kurczowo trzymają się idiotycznego pomysłu na silnik przed przednią osią, zatem bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Po kolei panowie 1) bez kłotni ;-) 2) Schabik 9-5 mial byc moim 2 samochodem po lanosie ale znalezienie dobrej sztuki to gorzej jak szukanie dziewicy w liceum ;-) 3) Vectra mi sie podoba ale zona kręci nosem 4) Volvo też kręci nosem :/ jej się podobają Accordy ( i co z tego ze miejsca tam mniej niź w mojej smoczycy :/ ) ehh kobiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Nie potrzebujesz nowego auta, tylko nowej żony. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Nowa żonę wlaśnie mam ;-) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 to zgłoś reklamację :) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Albo oddaj ( 14 dni i takie tam ). 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 2) Schabik 9-5 mial byc moim 2 samochodem po lanosie ale znalezienie dobrej sztuki to gorzej jak szukanie dziewicy w liceum ;-) Jesli powaznie rozwazasz to zadzwon do SAABIX'a w Lublinie czy nie maja przygotowanej sztuki. Sprowadzaja troche aut i doprowdzaja je do ladu. Bedziesz miec czarno na bialym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Idealnie pasuje: 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Zawsze podziwiam osoby, które tygodniami, a nawet miesiącami nie mogą się zdecydować na auto. W jeden dzień sprzedałem Brere na drugi jeździłem już RSka ale to pewnie dlatego, ze nigdy nikogo nie pytałem o zdanie ws. zakupu auta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Jesteś strasznym egoistą, odbierasz nam cały ubaw z takich poszukiwań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Znów chciałem przytrolowac z jakaś astrą ale za drugim razem i tak by nikt się na to nie złapał :lol: Niemniej również bawią mnie takie tematy. "Bierz X jest 5cm dłuższy niż Y"... "Nie! Bierz Y niby jest mniejszy ale pali pół litra mniej na setę" a zaraz "Niestety ani X ani Y nie wchodzi w gre bo żona łape na kasie trzyma i jej sie nie podobają" :lol: Edytowane 3 Października 2017 przez KAX_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Kolego napisałem dlaczego nie moze być VC i Volvo ... ja osobiście jakbym mógl to wziąłbym Chrysler 300C Touring ogolnie zapytałem czy na rynku są większe kombiki niż A6 lubiące gaz tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Kombi większe niż a6 czy inna e klasa nazywają się fachowo vany/minibusy i tego nie przeskoczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Toyota Sienna albo jakiś inny amerykaniec z V6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...