banan5000 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) Cześć! W skrócie: 1. Zakupiłem laptopa z dyskiem HDD na którym zainstalowany był Windows 10. 2. Dorzuciłem mu dysk SSD na którym chcę mieć system. 3. Posiadam dodatkowo jeszcze jednego Windowsa 10, nie używałem go jeszcze, dostałem za darmo Jak najłatwiej i najszybciej zainstaluję system na SSD? Czy mogę po prostu drugiego Windowsa zainstalować na SSD a następnie usunąć pierwszego Windowsa z HDD? Brzmi głupio ale mam wrażenie że to będzie najprostsze rozwiązanie. Będę wdzięczny za porady ;) pozdr. Edytowane 4 Października 2017 przez banan5000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Po co 2 licencje na 1 lapek ? ( bez sensu ) Wyciąg klucz z bios-a i zainstaluj na SSD na czysto, lub- jeszcze prościej > sklonuj partycję systemową na SSD ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Palec z nosa sobie wyjmij zamiast dawać takie rady. Wystarczy, że wstawi SSD i zainstaluje Windowsa 10 bez podawania klucza (tylko wybór np. Home czy Pro). Jak tylko po instalacji podłączy Internet to się samemu zaktywuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan5000 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Nie chcę klonować systemu, ponoć robi to same problemy. Czyli mogę sobie pobrać teraz ten nieużywany windows, zainstalować na SSD bez podawania klucza a następnie wymazać windows z HDD? Dobrze rozumiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) Palec z nosa sobie wyjmij zamiast dawać takie rady. Wystarczy, że wstawi SSD i zainstaluje Windowsa 10 bez podawania klucza (tylko wybór np. Home czy Pro). Jak tylko po instalacji podłączy Internet to się samemu zaktywuje. Instalacja na "czysto" to niby co jest ??? Klucz z UEFi sam wejdzie ... a z moim palcem- to robię na co mam ochotę ... ;p Nie ma się co "mądrzyć" tylko doradzić ... "peace" Stawiając z instalki "czystej" musisz odpowiednie sterowniki-ręcznie- dodać ... Dla 1 jest prościej tak , dla innego w/spak ;p , Pobierz czysta instalke -odpowiedniej wersji> Windy i ona sama się aktywuje jeżeli> znajdzie odpowiednie sterowniki do internetu ( wifi/lan) ! Dla mnie łatwiej klonować , ale jak kto woli ........... Edytowane 4 Października 2017 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan5000 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 No dobra, a jakiś sposób klonowania polecisz? Jakiś program czy cuś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Masz w PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan5000 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 próbowałem użyć easeus todo backup bo znalazłem fajny poradnik na youtubie. Na samym początku dostaję coś takiego: https://imgur.com/a/KiOnk nieważne, już sobie poradziłem, aktualnie klonuje system. Dzięki za pomoc, gdyby były jakieś problemy - dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2017 Wyjmij HDD, włóż SSD. Podczas instalacji nie podawaj klucza. Po uruchomieniu internetu, Win 10 sam się aktywuje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...