Lazerhawk Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2017 Cześć, Od wczoraj borykam się z problemem, który objawia się w następujący sposób - po włączeniu komputera i rozpoczęciu ładowania systemu, pojawia się czarny ekran z kursorem, obciążenie dysku systemowego skacze do 100% i tak mieli przez ok 1-2 minuty, po tym wchodzi do ekranu logowania i zaczyna już normalnie funkcjonować. Normalnie rozruch nie powinien trwać dłużej niż 10 sekund - wszystko postawione jest na dyskach SSD. Zaktualizowałem sterowniki karty graficznej, wyłączyłem część usług które wg. windowsa mają duży wpływ na czas uruchomienia. Bez rezultatu, problem występuje nadal. Jakieś pomysły na rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) Próbowałeś dysk podpiąć innym kablem SATA pod inny port SATA? Zostaw tylko dysk systemowy i odłącz resztę napędów nagrywarka DVD/BD czy co tam masz i pozostałe dyski. I sprawdź jak będzie. Sterowniki do płyty głównej i kontrolera można wgrać od nowa lub nowszą wersje jak jest. Edytowane 6 Października 2017 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazerhawk Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) Sterowniki aktualne, a przepinanie kabli i odłączenia poszczególnych napędów i dysków nie daje rezultatu. Mam wrażenie, że to raczej kwestia programowa, coś zajmuje dysk przed odpaleniem ekranu logowania. // edit - wszedłem jeszcze raz do biosu, zapisałem ustawienia bez dokonywania żadnych zmian i problem się rozwiązał. Edytowane 7 Października 2017 przez Lazerhawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...