tom256 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) Mam głośniki microlab solo 6c, chciałbym zamienić je na coś mniejszego o porównywalnej lub lepszej jakości. Nowe głośniki muszą mieć 2 wejścia na cinch (a moze dodatkowo bluetooth?), pilota z mozliwością przełaczenia źródła dźwieku, fajnie gdyby miały, jacka lub minijacka z przodu no i muszą być mniejsze. Microlaby zajmują bardzo dużo miejsca. :/ Edytowane 7 Października 2017 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2017 sprawdź edifier 1600t lub 1700t rozmiarowo. Mam 1700t i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć...miałem wcześniej 7c (grały basowo lepiej, w końcu 2,5x większe) ale te praktycznie im dorównują, zwłaszcza że stoją na biurku. A 7c na podłodze musiały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2017 W dniu 7.10.2017 o 15:10, Gregu napisał(a): s 7c (grały basowo lepiej, w końcu 2,5x większe) ale te praktycznie im dorównują, zwłaszcza że stoją na biurku. A 7c na podłodze musiały. Głośnik przy podłodze powoduje podbicie w zakresie basowym (tak jak przy ścianie jest więcej basu, niż w wolnej przestrzeni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) Edifier 1700BT, lub 1280DB. Pierwsze mocniejsze i z większą sceną, ale barwa brzmienia też jakby przytłumiona, drugie bardziej neutralne i szczegółowe, ale słabsze. Do tego kształtem 1700 lepsze są na biurko (odchylone do góry w stronę słuchacza), a 1280 na półkę. Oba zestawy mają 2 wejścia liniowe i bluetooth. Mam aktualnie te drugie i bardzo sobie je chwalę. Edytowane 8 Października 2017 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) CR3 ? Male studyjne glosniki.Moj braciak kupil je do siebie do tworzenia muzyki jak go nie ma w studiu, a nie chcial moich microlabow bo za duze do pokoju 15m2 Edytowane 8 Października 2017 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) W dniu 8.10.2017 o 14:24, Aurora001 napisał(a): microlabow bo za duze do pokoju 15m2 Monitory z 6" i "za duże do pokoju 15m"? No weź :wink2: . U mnie stoją monitorki z 7" wooferem, w bliskim polu (tak metr od głowy) i jest całkiem dobrze, ze świetną trójwymiarową przestrzenią, nieprzewalonym basem, choć nisko schodzącym ... pokój ~16,5 metra kwadratowego. Edytowane 17 Października 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...