gooliver Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Witam musze zmienic w kompie parę rzeczy i prosze o rade co wybrać. Aktualnie posiadam: Procesor i5-4590 3.3GHz LGA1150 Płyta B85 PRO4 Pamięć Ballsitix Tactical DDR3 1600 CL8 8GB Radeon R9 280 OC 3GB (384bit) Zasilacz XFX Core PRO 450W 1. Mam problem z zasilaczem - terkocze bez obciążenia. Dawno temu zaczął przy obciążeniu teraz już terkocze nawet jak przeglądam neta. Zamowilem FSP/Fortron Hydro 500W. Jak myslicie dobry wybor? 2. Mam problem z grafika. Raz na jakiś czas skacze obraz w 2D. Problem kart R9 280 niestety. W starych wersjach sterow mozna bylo sobie z tym poradzić w najnowszych nie bardzo - przynajmniej ja nie wiem jak. Prosze o rade jaka najlepsza grafike nvidii uzywana moglbym kupic do mojego zestawu. 3. Chcialem kupic dysk SSD. Slyszalem ze najszybsze sa na zlaczu M2, ale musialbym zmieniac plyte glowna i wydatek rosnie. Dlatego zostane przy sata3. Poprawa w szybkosci dzialania systemu i tak powinna byc znaczna w porownaniu do HDD. Wybralem ADATA SU800 256GB. Dobry wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Ad. 1 Może wystarczy wymienić sam wentylator , jest to konstrukcja Seasonica , może tylko wentyl wsadzili "badziew". 2> Sprawna czy nie -jest ta karta ? , bo za 400 zł nic zbyt dobrego nie ma ( GTX950 / 750Ti / RX460 ) 3>Adata SU800 wystarczy, jak możesz dopłać do czegoś na MLC ( MLC 3D ) , ale nie jest to musowe ... Edytowane 17 Października 2017 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooliver Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 1. To nie wentylator halasuje. Jakas czesc w srodku. 2. Poza tym dziala bez zarzutu, ale to skakanie jest bardzo irytujace. Czasami raz na minute czasami czesciej czasami rzadziej. Jesli jestes ciekaw to wpisz w googlach r9 280 flickering. Ja teraz juz w sumie malo gram nie potrzebuje super grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 Więc zasilacz może być potrzebny nowy , a karta wystarczy, jedna z w/w ;) ( w zależności czy musi być z Freesync to radek , jak nie to któryś z GTX-ów ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...