zenti Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Witam, Przymierzam się do wymiany dysku HDD w Stacji Dell 088DT1 na dysk SSD GoodRam Iridium Pro 240GB i mam do was pytanie czy jest dalej możliwość bezpłatnej migracji z Windows 8.1 Home x 64 na Windows 10 Home x 64 chodzi mi o kwestie licencji. Dodatkowe pytanie jeśli będzie upgrade CPU z Intel Pentium G3240 na coś - Intel Quad Core i7 (4th Generation)jak będzie z licencją? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Windows 10 Assistive Technologies wpisz w google. Zmiana procka nie wpływa na licencję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Czytałem o tym temacie ale w razie kontroli mi chodzi bardziej o cześć zwiane z licencjom .Posiadam klucz od Windows 8.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elderion Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 O ile mi wiadomo, to ciężko stwierdzić.:) Oficjalnie ta możliwość wygasła rok temu, chociaż dalej można zrobić upgrade. Jeśli używasz tego w firmie, to najbezpieczniej jest napisać to pytanie do supportu Microsoftu. W najgorszym wypadku odpowiedzą, że nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Jak masz klucz to instalujesz 10 z kluczem od 8.1. Na ISO z Creators Update działało. Na najnowszym Fall Creators Update jeszcze nie testowałem, ale pewnie będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 @radiergummi Sprawdzę twój sposób jak z aktywuje dam znać w innym wypadku postawie na SSD czysty Windows 8.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Zrób tak. Zainstaluj Win 8.1 na SSD następnie zrób upgrade do Win 10 korzystając z tej strony https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade Licencja będzie ok, bo MS rozumie przez Assistive Technologies również skróty klawiszowe. Tzn. jak korzystasz z ctrl+C to już wykorzystujesz Assistive Technologies :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Krok po kroku cytat z innego forum"Wsadzasz pendrive z 10. Klikasz instalacje. Jak zapyta czy ściągać aktualizacje na początku to nie tylko dalej jedziesz. Po zainstalowaniu i połączeniu z netem system jest aktywowany." Kompilacja Windowsa 10 o nr. 1709 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...