ziunio Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Witam. Na początku tygodnia złożyłem zestaw Mobo MSI h61mu-e35 CPU i5 3470 GPU Gigabyte GTX 1060 OC Ram 2x4 GB Goodram 1333 Zasilacz Chieftek 500 w 80+ Otóż po złożeniu zestawu PC nie włącza się, jest czarny ekran i słychać tylko 4 krótkie "beep". Próbowałem z i bez GPU, kombinowałem z ram. Znalazłem opis tego błędu jako "błąd zegara systemowego". Może ktoś się z czymś podobnym spotkał i poratuje jak temu zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Wymień baterię na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Płyta nie potrzebuje aktualizacji biosu dla obsługi tego cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziunio Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Bateria nowa. Zaniosłem do serwisu w celu sprawdzenia poprawności złożenia zestawu. Dostałem info że procek padnięty. A na ich 2500k wszystko działa. W odmętach różnych forów właśnie znalazłem pogłoski że trzeba BIOS zaktualizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 To nie pogłoski. Niech ci w serwisie wgrają najnowszy bios na tym 2500K i płyta ruszy. http://download.msi.com/bos_exe/mb/7680vC3.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziunio Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 To jutro pojadę i porozmawiam z nimi o tym. Czyli rozumiem że Sandy Bridge obsługuje, a Ivy Bridge jest już za nowy dla tej wersji BIOSu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Dokładnie tak. Płyty na H61 wyszły wraz z Sandy, wsparcie dla Ivy dostały w okolicach premiery tychże, czyli ponad rok później. @Tapatalk Edytowane 20 Października 2017 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Proc padnięty ? Raczej wątpię, ale wszystko możliwe. W tym przypadku jednak wszystko wskazuje na niekompatybilność procka z płytą co owocuję czarnym ekranem. Wgraj bios i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziunio Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Byłem przed chwilą i rozmawiałem co i jak. Od aktualizacji BIOSu zaczyna sprawdzanie. Tak też podejrzewa że co jest na linii procek-plyta. Później ma jeszce sprawdzic z inną płytą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...