Komar1990 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Cześć, mam prośbę o pomoc/podpowiedź. Kupiłem części do komputera na Allegro (raty 0%), moja konfiguracja wygląda tak: Procesor: Pentium g4600 (zintegrowana kara graficzna) Płyta: Asrock H110M-DVS R3.0 SSD: Crucial MX300 275GB RAM: GOODRAM Iridium 2x4 GB Chłodzenie procesora: Fera 3 Zasilacz Vero L2 500W Napęd: Lite-ON Obudowa: SilentiumPC Regnum RG4 Pure BlackZaniosłem do sklepu części do złożenia komputera, jednak zasilacz nie chce współpracować z tą konfiguracją, ponadto nie chce współpracować z inną platformą, również na płycie ASRock. Został wysłany na gwarancje, jednak tester nic nie wykazał i na 3 innych platformach zasilacz działa. Co ciekawe z moją konfiguracją działał w sklepie zarówno zasilacz IBOX jak i Zalman, kupiłem Zalmana, bo co miałem zrobić. Oczywiście SPC nie wymieni zasilacza bo "jest sprawny" i nie chcą tego zrobić, a z drugiej strony nie mogę go oddać, bo był wzięty na raty i musiałbym rozwiązać umowę ratalną z bankiem. Co w takiej sytuacji może zrobić konsument, pozostaje chyba tylko sprzedaż ale tu znów pojawia się problem, ktoś kto ma płytę główną ASRocka i kupi ją ode mnie, nie będzie mu to działać i odda zasilacz. Serwis SPC twierdzi, że płyta może być wrażliwa na każdą zmianę napięć na stykach pinów płyty głównej i kabli zasilacza 24 i 8 pin. Proponują powyginać lekko wtyczki zasilające kabli zasilacza. Próbowałem to ogarnąć ale niestety nic to nie daje. Czy ja jako konsument rzeczywiście mam się tym zajmować? I czy nic nie można z tym zrobić? Edytowane 19 Października 2017 przez Komar1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Jesteś pewien, że zwracając tylko zasilacz rozwiązujesz umowę? Zakupy na alle to jedno a kredyt (bodaj alior) to drugie. Zwracasz psu, dostajesz zwrot kasy na konto a raty dalej spłacasz oczywiście niepomniejszone o wartość zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komar1990 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Jesteś pewien, że zwracając tylko zasilacz rozwiązujesz umowę? Zakupy na alle to jedno a kredyt (bodaj alior) to drugie. Zwracasz psu, dostajesz zwrot kasy na konto a raty dalej spłacasz oczywiście niepomniejszone o wartość zasilacza. Tak mi powiedział gość w X-KOM, że zwrot zasilacza swoją drogą, a rozwiązanie umowy kredytowej swoją i że trudno zwrócić przedmioty kupione na raty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Skoro kupiłeś na allegro to zwracasz w ciągu 14 dni i tyle. Sprzedawca oddaje kasę. To nie jemu płacisz raty tylko do banku i z bankiem zawarłeś umowę. Jak masz wątpliwości to dzwoń na infolinię allegro. A sprzedawca wali ściemę. I nie rozwiązujesz umowy zwracając towar. Po ptostu płacisz raty jak gdyby nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komar1990 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Skoro kupiłeś na allegro to zwracasz w ciągu 14 dni i tyle. Sprzedawca oddaje kasę. To nie jemu płacisz raty tylko do banku i z bankiem zawarłeś umowę. Jak masz wątpliwości to dzwoń na infolinię allegro. A sprzedawca wali ściemę. I nie rozwiązujesz umowy zwracając towar. Po ptostu płacisz raty jak gdyby nic. Ok, dziękuję za pomoc : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Cześć, Mam zgoła odmienny "problem" z w.w zasilaczem. Zakupiony wczoraj do domowego NAS o konfiguracji: obudowa z 2 wentylatorami FD Node 304 płyta: Q1900-ITX hdd: 2*2TB WD RED + 1*1TB WD GREEN + SSD ram: 16GB to co się dzieje podczas włączania: wciskam power -> świecą się diody, zaczynają kręcić wiatraki -> gaśnie -> po chwili sam się odpala -> gaśnie -> powtórka tylko że już nie gaśnie i pracuje normalnie Coś źle podpięte? walnięty zasilacz? wymieniać? czy może nie nadaje się do w.w zestawu Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Na innym zasilaczu ten problem nie występuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 nie, wcześniej "serwer" wstawał normalnie - natychmiastowy start. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...