vierii Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Witam Składam nowy sprzętw. Chciałbym żeby komputer wystarczył na co najmniej 5 lat - najlepiej bez wymiany podzespołów ( no może oprócz kary graficznej która na pewno nie wystarczy na 5 lat). Komputer do gier. Raczej nie używam go profesjonalnie - do czegoś innego co mogło by zżerać jego zasoby. Budżet bez ograniczeń, ale zależy mi żeby sprzęt był opłacalny, a nie przepłacony, żeby był dobry stosunek wydajności do ceny. Średnio interesuje mnie zabawa z kategorii " + 10% wydajności za +40/50% ceny więcej. Obecnie używam monitora 1920x1080 - ale może się to za rok za dwa zmienić ( mam jeszcze telewizor HD 40 cali obok monitora ale to raczej chyba nie do gier.. ale podłączyć można)) Komputer będzie kręcony. Oto moja proponowana konfiguracja: https://www.morele.net/komputery/chlodzenie-komputerowe/chlodzenie-wodne-zestawy-662/,,,,,,,,,,26162O1050543/1/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego Mam kilka dylematów: 1 I5 8600k czy i7 8700 - zamówiłem na razie 8600 ale nie opłacone jeszcze 2. jakie chłodzenie AC czy IC (zestaw AIO w konfiguracyjne ) 3. jaka karta GTX 1080 - wybrałem MSI Gaming X - ale czy Strix albo MsI Armour (dużo tańszy - nie wyjdzie na to samo? ) 4. Jaki zasilacz 5 Chciałbym dołożyć super szybki dysk na M2 - ale jak wybieram - to konfigurator na morelach pisze ze nie zgadza sie interfejs?? Proszę o porady , pomoc i sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) witam, link do koszyka jest pusty. Co do karty się zastanów, bo msi gaming x kosztuje 2599, ja np. 2 tygodnie temu kupiłem gigabyte g1 i zaoszczędziłem 200zł. Ram weż taki jak w testach na pure pc g.skill 3200mhz cl 14. Chłodzenie wodne sobie daruj, polecam od siebie be quiet dark rock 3. Co do płyty do najkorzystniej cenowo wypadaja modele od msi - sli plus i krait gaming, mają wszystko łacznie z dzwiękowka 1220. Edytowane 22 Października 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vierii Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 poprawiony link do koszyka https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=199754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 dodane czego brakowało https://www.morele.net/komputery/oprogramowanie/systemy-operacyjne-196/157.99,1679.00,,,,,,,,,1994O1019648/1/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vierii Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 @barwniak - akurat tego nie brakowało, to jest temat o podzespołach a nie o systemie, wiadomo przecież że jakiś musi być... mogłeś napisać coś bardziej konstruktywnego odnośnie podzespołów, skoro już piszesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twardziel_psychopata Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) i7 to się opłacało brać za czasów 4 rdzeniowców. Teraz najbardziej opłaca się brać właśnie ten 8600K +1080 albo Ti jak chcesz maksymalną wydajność. Obudowę polecam silentium, któraś z szybą. Teraz dopłacasz 200 zł za nic. Edytowane 22 Października 2017 przez twardziel_psychopata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Zdecydowanie nie warto sie pchac w 4 rdzenie teraz. Za jakis czas ceny 8700K powinny sie unormowac. To i ceny 8600K spadna. Warto poczekac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...